1. Pitanje broj: #37491

    Poštovani!
    Posle 4-bajpasa (20. 12. 2007.) i aneurizme abdominalne aorte (29. 02. 2008.) , od lekova koristim Cardiopirin 100mg, tritace 2. 5mg, nebilet 2. 5mg i sortis 20mg. Pored ovih lekova od ranije koristim lamal 100mg, tamsol 0. 4mg i proscar 5mg. Problem je nastao 22. 08. 2009. kada sam osetio pospanost i vrtoglavicu. Izmerio sam pritisak čije vrednosti su 90/70mmhg. Naredna dva dana sam na svoju ruku prekinuo sa upotrebom leka tritace i pritisak je bio u blagom porastu i iznosio je 103/70mmhg. Danas sam merenjem ustanovio ponovni pad vrednosti pritiska 102/65mmhg, ali sam pre (merenje u 14. 00 časova) popio tritace 2. 5mmhg u 10. 00 časova. Odgovorite mi da li smem na svoju ruku da prekidam uzimanje bilo kog od navedenih lekova? Takođe mi odgovorite kako u koje vreme i kojim redosledom treba da pijem-koristim gore navedene lekove? Do sada sam ih koristio u sledećim terminima: Cardiopirin, Tritace, Nebilet, Tamsol i Lamal pre podne posle doručka najčešće posle 10. 00 časova a lamal i sortis uveče pred spavanje. Da li bi tu nešto trebalo menjati? Napominjem da mi je do sada pritisak najčešće imao vrednost 123-130/80mmhg.
    Hvala vam na odgovoru

    Odgovoreno: 30. 08. 2009.
    • Poštovani,
      Tegobe koje imate verovatno potiču od niskog pritiska (letnje je vreme, toplo, dosta znojenja) . Lekove koje uzimate smete da preskačete ali za sve ostalo mora vam dati savet vaš kardiolog nakon pregleda.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #37491

    • Dobeo vece. Da li mogu da se koriste tritace i cardiopirin zajedno? Ujutru tritace, uvece cardiopirin? Hvala

Ostavite komentar