1. Pitanje broj: #36426

    Poštovani,
    Preko deset godina sam koristio jednu terapiju za dekompenzaciju srca: digitalis tbl., prinelep tbl., lasix i demetrin. Radi neredovne terapije lasix-om u Martu ove godine sam dobio edem nogu i pluća, radi čega sam lečen u Vršačkoj bolnici. Nakon 21 dan otpušten sam sa novom terapijom i to: Amiodaron tbl. A 200 mg., Prilinda solb. A 2,5 mg., Lasix tbl. a 40 mgr. I spironolakton tbl. A 100 mgr. Ovi lekovi mi uopšte ne prijaju, jer imam velike tegobe u stomaku, kašalj, glavobolju, hroničan umor, napetost i dekoncentracija. Svi objektivni nalazi nisu se uopšte promenili kao i kod prethodne terapije. Obzirom da mi je prethodna terapija bila mnogo konformnija ja bih želeo da se vratim na staru terapiju. O tome sam naravno razgovarao i sa doktorkom, ali ona nije prihvatila sem što mi je promenila prilindu. Molim Vas doktore kako bih mogao da pređem na staru terapiju a da zbog produženog delovanja ovih lekova nemam teškoća?
    Hvala unapred.

    Odgovoreno: 20. 08. 2009.

Ostavite komentar