1. Pitanje broj: #34073

    Molim Vas da mi kažete da li holter može da odredi zašto srce preskače tj. da vidi uzrok preskoka, to Vas pitam jer ja imam preskakanje srca par godina ali od pre neki dan je počelo svakodnevno, pošto imam kilu na želudcu mislila sam da je od nje. Pošto preskakanje nije prolazilo otišla sam kod interniste koji je uradio ekgi pregledao me ali on tada nije ništa čuo niti je ekg pokazao. Doktor je rekao da bi naj bolje bilo da uradim holter pa da vidimo zašto dolazi do tih preskoka, moje pitanje je da li stvarno holter može da vidi uzrok preskoka srca odnosno da li je od kile ili je uzrok srce. Razlog što ovo pitam je pošto sve to radim privatno a nije nimalo jeftino, pa zato ako platim barem da dobijem pravu informaciju. Imam 40g pritisak je uglavnom normalan ali sam mnogo nervozna i anksiozna.
    Hvala

    Odgovoreno: 18. 07. 2009.
    • Poštovana,
      Holter može da pokaže kada se javljaju ekstrasistole i da li su iz pretkomora ili komora, sve ostalo je na doktoru da utvrdi i otkrije. Ako se ekstrasistole jevljaju posle obroka, verovatno da je želudačna kila uzrok za nju. Holter pokazuje šta je, ne od čega je.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #34073

    • To je sve od anksioznosti unutrašnje napetosti, preskakanje srca, ubrzan rad, itd... more simptoma. Liječi uzrok a ne posledicu.
      Pozdrav i srećno

Ostavite komentar