1. Pitanje broj: #32877

    Poštovani,
    Već 12 godina bolujem od srca sa dgn. Cardiopathia decompensata et angina pectoris stabilis. Sve do Marta ove godine uzimao sam lekova: dilakor tbl. 5 dana, demetrin 1 tbl dnevno i prinelap 1 tbl, dnevno, kao i lasix 1 tbl nedeljno. Pošto sam imao i bronchitis obstr., a kod neupotrebe duže vremena lasix-a i u danima nepovoljnoh vremena imao sam kriza. Kod jedne takve u Martu ove godine odležao sam u bolnici 23 dana. Pušten sam kući sa terapijom potpuno drugačijom i to: prilinda 2,5 mgr. 1 tbl. Dnevno u dve doze, lasix tbl. 2 dnevno, amiodaron 250 mgr. 5dana po 1 bl. i spironolakton 1 tbl. U dve doze. Sada imam dosta problema, jer mi je stomak poremećen, grčevi i bolovi, mnogo se fizički slabije osećam a oštećen mi je sluh i vid znatno. Na kontroli ja sam doktoru t rekao, on mi je tražio nalaz tiroide, nalaz je bio uredan. Poštovani, da li bih se ja mogao vratiti na staru terapiju, i kako ili uzimati neke lekove koji mi ne štete. Svi laboratoriski i drugi nalazi su dobri.
    Hvala unapred.

    Odgovoreno: 03. 07. 2009.
    • Poštovani,
      Ja Vam ne mogu na ovaj način odgovoriti da li se možete vratiti na staru terapiju ali je moguće da su neki od efekata koje pominjete vezani za lekove koje ste dobili. Razgovarajte ponovo sa Vašim doktorom.
      Pozdrav.

Komentari na pitanje: #32877

    • Postovani doktore, mada sam iskreno ocekivao siri odgovor, imajuci razumevanja za Vase mogucnosti da na takva pitanja date konkretan odgovor, ja Vam se toplo zahvaljujem.

Ostavite komentar