1. Pitanje broj: #32877

    Poštovani,
    Već 12 godina bolujem od srca sa dgn. Cardiopathia decompensata et angina pectoris stabilis. Sve do Marta ove godine uzimao sam lekova: dilakor tbl. 5 dana, demetrin 1 tbl dnevno i prinelap 1 tbl, dnevno, kao i lasix 1 tbl nedeljno. Pošto sam imao i bronchitis obstr., a kod neupotrebe duže vremena lasix-a i u danima nepovoljnoh vremena imao sam kriza. Kod jedne takve u Martu ove godine odležao sam u bolnici 23 dana. Pušten sam kući sa terapijom potpuno drugačijom i to: prilinda 2,5 mgr. 1 tbl. Dnevno u dve doze, lasix tbl. 2 dnevno, amiodaron 250 mgr. 5dana po 1 bl. i spironolakton 1 tbl. U dve doze. Sada imam dosta problema, jer mi je stomak poremećen, grčevi i bolovi, mnogo se fizički slabije osećam a oštećen mi je sluh i vid znatno. Na kontroli ja sam doktoru t rekao, on mi je tražio nalaz tiroide, nalaz je bio uredan. Poštovani, da li bih se ja mogao vratiti na staru terapiju, i kako ili uzimati neke lekove koji mi ne štete. Svi laboratoriski i drugi nalazi su dobri.
    Hvala unapred.

    Odgovoreno: 03. 07. 2009.

Komentari na pitanje: #32877

    • Postovani doktore, mada sam iskreno ocekivao siri odgovor, imajuci razumevanja za Vase mogucnosti da na takva pitanja date konkretan odgovor, ja Vam se toplo zahvaljujem.

Ostavite komentar