1. Pitanje broj: #3090

    Postovani doktore imam 22godine i od prosle godine od oktobra sam dobila lupanje srca.Imala sam i 150otkucaja u sekundi.Dali su mi da pijem propranolol 40mg 2x1/4 na dan ali i dalje lupanje,pa su mi prepisali 3x1/4 na dan i kad to popijem nemam lupanje ali cim nepopijem lek odma krene lupanje-nisu nista mogli da nadju i govore da je na nervnoj bazi-i kljukaju me sedativima za smirenje.Sad sam bila u klinici Rodoljuba Ristica i pomocu nekih aparata utvrdili su da sam imala virus koji mi je napao srce-ostavio zadebljanje i priraslice i da sam imala tragove vode koja se povukla.I oni su mi ostavili terapiju propranolol 3x1.4 dnevno jer kazu da to sto imam na srcu ne mogu da izlecim.I rekli mi da uzimam bromazepam po potrebi ali mi on ne odgovara.nego da uzmem ksalol jer kazu da on bolje ide sa propranololom.Sta vi mislite o tome?I imali resenja za mene da izlecim tu tahikardju jer vise nesmem ni da zaspim ni da izadjem iz kuce od tog lupanja.Unapred Hvala

    Odgovoreno: 15. 02. 2008.
    • Verovatno da je propranolol dovoljna terapija da uspori srčani rad a ako istovremeno ne obara previše krvni pritisak. Prisustvo virusa se može potvrditi samo određivanjem njihove koncentracije tj,titra u krvi a nikako nekim drugim aparatima ili pretragama a na taj način se i identifikuje koji je virus bio u pitanju. Uradite probe na viruse, onda možete govoriti o njihovom prisustvu u organizmu

Ostavite komentar