1. Pitanje broj: #29651

    Poštovani,
    Bila sam kod kardiologa i on mi je dnevnu dozu enalaprila od 20mg povećao na 40mg a monizol koji takođe pijem nije mi napisao ne znam da li je zaboravio inače doza monizola mi je bila 40mg i dodao mi je da pijem kardiopirin. Onad odlazim kod endokrinologa koja kaže da pređem na tritace od 5mg dnevne doze i na svoju ruku kaže da nastavim sa dosadašnjom dozom monizola1zanima me da li da je poslušam i koju funkciju ima lek monizol i da li se slaže sa tritace lekom. Inače pritisak mi je oko 140 sa 90 i doktorka kaže da nisam srčani bolesnik.
    Hvala unapred

    Odgovoreno: 29. 05. 2009.
    • Poštovani,
      mislim da su vam lekari uneli nepotrebnu konfuziju. Evo mog mišljenja. Monizol je lek kojim se leči koronarna bolest (angina pectoris) i on širi koronarne arterije, ne koristi se za lečenje povišenog pritiska. Monizol i tritace se mogu uzimati zajedno. Da li ste srčani bolesnik ili ne ja to ne mogu odgovoriti sa ove daljine, ali vi dobijate lekove za dva oboljenja: povišen pritisak i koronarnu bolest.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #29651

    • ljiljana jovanovic 08. 07. 2012.

      Moj suprug je dobio da pije monizol od 20 mg 1+1+0. Od njega ima nesnosljive glavobolje, a posebno ima smetnje sa ocima, muti mu se vid i imao je povisen ocni pritisak. Da li postoji alternativa za ovaj lek? Njegov kardiolog ne zeli da diskutuje na ovu temu. . . Unapred hvala. . .

Ostavite komentar