1. Pitanje broj: #29192

    Poštovani,
    imam 43 godine i nekoliko godina povremene tahikardije (do 130/min) i bolove u predelu srca. Ekg nalaz: sf 95/min rs d3 avf uz aplatiran t d3, depresija st za 0,1mv uz negativan t v2-v4, aplatiran t v5, znaci ibdg; krvna slika - se 2, ck 70, ldh 437, šuk 5,1 trig. 0,61, troponin t 0,01. Eho - minimalno raslojavanje perikarda ispred prednjeg zida desne komore, mr 0-1+pr1+, ef 62. U kbc zemun rađen test opterećenja-progašen negativnim! Ekg pre opterećenja: sf 123/min, ibdg, horizontalna depresija st uz bifazan t u v2-v4; ekg u opterećenju bez patoloških promena u finalnoj oscilaciji. Ekg u odmoru posle 3 min. Odgovara onom pre opterećenja. Test prekinut posle 4:38 min. Zbog postignute submax frekvence. Na predlog kardiologa urađena mdct koronarografija - nema kalcijumskih naslaga u koronarnim arterijama, glavno stablo bez redukcije lumena, grana se na lad, acx. Lad bez plakova, bez suženja lumena acx-bez mekotkivnih i kalcifikovanih plakova, bez redukcije lumena rca dominantna, bez mekotkivnih i kalcifikovanih plakova, bez redukcije cirkulišućeg lumena. Plerualne athezije levo bazalno. Rečeno mi je da nastavim sa terapijom 2x1/4 presolola 100mg koju koristi već 6-7 god. I dodat xanax 0,5 2x1.I zvinjavam se na opširnosti i molim za vaše mišljenje i tumačenje rezultata i da li ima osnova za postojanje angine pectoris u mom slučaju.
    Hvala

    Odgovoreno: 25. 05. 2009.

Ostavite komentar