1. Pitanje broj: #279

    Pre godinu dana rađen mi je test opterećenja i nosila sam holter 24 sata. Nisam imala nikakve bolove, ali sam osećala povremeni zamor prilikom malo težih fizičkih aktivnosti (npr. penjanje uz stepenice me brzo zamori). Doktorka mi je rekla da se MOŽDA radi o LGL sindromu, ali nije sigurna i da bi možda trebalo da uzimam neke betablokatore. Hoćete mi objasniti šta je to LGL sindrom (i kako se leči) i šta su to beta blokatori (čemu služe). Pritisak mi je inače nizak (110/70). Imam 45 godina. Unapred zahvalna. Tanja

    Odgovoreno: 20. 03. 2007.


    • LGL sindrom ili sindrom preekscitacije znači da u srcu postoje dodatni snopovi kroz koje se mogu sprovoditi električni impulsi znatno brže nego uobičajno što rezultira napadima ubrzanog rada srca sa frekfencom koja može biti veća od 150 otkucaja u minuti. Beta blokatori usporavaju rad srca. Ako nemate napade ubrzanog rada srca nemate potrebe da uzimate lekove.

Komentari na pitanje: #279

    • Zelela bih da znam koliko je opasan lgl sindrom i kako ziveti sa tim?

    • Imam 28god. Vec duze vreme imam isti problem sa srcem i lgl sindromom, pijem propranolol po potrebi. Ako postoji mogucnost da mi neko kaze nesto vise o tome?

Ostavite komentar