1. Pitanje broj: #26881

    Poštovani doktore,
    Imam 53 godine i prije pola godine sam počela da osjećam lupanje srca i preskakanje, pogotovo u večernjim satima, do tada sam pila propranolol 40mg zbog Aritmije koja mi je ranije dijagnostikovana. Međutim moj ljekar me poslao na ultrazvučni pregled srca gđe je utvrđeno da imam prolaps mitralne valvule i umjesto propranolola prepisan mi je concor 5mg (pola ujutru, a pola uveče), međutim kako imam često veoma nizak pritisak (obično oko 100/60) kada uzmem lijek počnem da osjećam vrtoglavicu i drhtavicu. Ponovo sam se javila drugom kardiologu koji mi je prepisao nebilet 2.5mg jednom dnevno, međutim lupanje srca je ponovo počelo pa sam se vratila na concor. Zanima me da li da nastavim da pijem concor (možda neko smanjenje doze i sl.) ili da pređem na nebilet sa povećanom dozom? Da li mi se stanje može pogoršati ako smanjim dozu concora na 2.5mg umjesto dosadašnjih 5mg?
    Unaprijed hvala!

    Odgovoreno: 04. 05. 2009.

Ostavite komentar