1. Pitanje broj: #22895

    Početkom septembra 2008. godine urađena mi je koronarografija i tada mi je ugrađen stent\"tsunami\".Od tada uzimam 8 vrsta  lekova. Zillt, Kardiopirin, Monizol, Presolol, MonoprilPlus, Norvasc, Simvor, Omeprol. Imam dva pitanja za poštovanog gospodina doc.dr Zorana Perišića.
    1.Samim postupkom ugrađivanja stenta u koronarnu arteriju mislio sam da ću od tada biti boljeg zdravstvenog stanja.  Međutim, zahvaljujuci lekovima, ja funkcionisem.  Molim Vas da mi odgovorite koja je svrha \"stentovanja\" ako se toliki lekovi uzimaju šest meseci nakon hiruške intervencije i ko zna koliko još? 2.Rečeno mi je da ću Zillt ili Plavix moći samo šest meseci da nabavljam sa popustom a nakon toga ću morati da plaćam punu cenu leka (3500din)!!! Pitanje je za nekog gospodina koji je nadležan za tu temu.
    Hvala unapred na odgovorima. Branko-52+

    Odgovoreno: 04. 03. 2009.
    • Cena leka je sada snižena na 2200 dinara. Plavix i Cardiopirin uzimate da bi  se smanjila mogućnost stvaranja tromba u stentu u prvih godinu dana. Ako se stent zapuši, to je infarkt. Ostale lekove pijete zbog hipertenzije i povišenoh masnoća u krvi. Stentom je rešeno suženje koronarne arterije koje je izazivalo anginu.

Ostavite komentar