1. Pitanje broj: #18557

  Poštovani doktore,
  Ja sam Miodrag imam 27 godina, interesuje me, od februara meseca lečim se od povišenog krvnog pritiska, u to vreme pritisak mi je bio 170 sa 110 puls je išo do 140. Uradio sam ulta zvuk srca, stomaka, holter ekg-a, holter pritiska, labaratoriske preglede i svi su mi rezultati uredu. Od pre dva meseca imam česte bolove u grudima koji traju oko pet minuta i to dva tri puta za redom koji se javljaju u stanju mirovanja i prolaze sami. Uradio sam test opterećenja za vreme testa opterećenja pritisak mi je bio od 180 sa 80 nakon 3 minuta pa 200 sa 80 nakon 9 minuta, puls mi je bio 173 nakon 1 minuta a nako 4 minuta bio je 122. Test je prekinut nakon četvrtog stepena i tada sam osećao samo mali zamor. Doktor mi je reko da je test negativan.
  Pa me interesuje, o kojoj se bolesti radi, poštu su mi svi rezultati uredu. A ja i dalje imam bolove u grudima, ponekad otežano disanje.
  Unapred hvala.

  Odgovoreno: 09. 01. 2009.
  • Poštovani Miodraže, opis Vaših tegoba je tipičan za nervoznog i osetljivog mladog čoveka. I treba da rezultati pretraga budu negativni. Bolovi u grudima nisu srčanog porekla, to je očigledno a ako je potrebno uradite konsultaciju neuropsihijatra (lekovi za smirenje??).

Ostavite komentar