1. Pitanje broj: #18089

    Poštovani,
    već nekoliko dana osećam u grudima kao neki blagi bol i brzo lupanje srca. Desilo mi se da mi je pre mesec dana utrnula leva ruka i to dva puta. Bila sam kod lekara pošto mi je jako bilo loše pre četiri dana, imala sam osećaj da ne mogu da dišem,  malaksalost i lupanje srca i nesvesticu. Doktor mi je preporučio internistu i ekg, a dao mi je neki sprej da kad mi je loše to uzmem da špricam u usta.
    Pa Vas sad molim da mi odgovorite da li je sve to opasno što se meni dešava i da li je srce u pitanju? Imam 39 god i veliki sam paničar.
    Molim Vas odgovorite mi.
    Pozdrav,
    Ilić

    Odgovoreno: 27. 12. 2008.
    • Biti paničar stvarno nije dobro u kardiologiji, jer strah direktno utiče na pogoršanje simptoma. Taj sprej je verovatno nitroglicerin i mislim da Vama je apsolitno nepotreban. Naše srce reaguje na sve što se dešava oko njega i ta reakcija može nekada biti i burnija. Nemojte padati u zamku da osluškujete svaki otkucaj. Po mom mišljenju Vaše tegobe nisu srčanog porekla.

Komentari na pitanje: #18089

    • Molim za pomoc. Bezbroj puta kod doktora i kada mi mere pritisak i rade ekg sve je ok. A moji simptomi su: tup bol ne temenu i visok pritisak: 158-89 recimo. Onda srce malo brze radi i odjednom bam 1 jako, pa stane, i odjednom opet brza bam bam bam nekoliko puta. Osecam se da cu se ugusiti. Cesto me boli glava malo iznad obrva. Planem lako. Cesto sam pod stresom i imam masnu jetru. Eto, sve sam navela za svaki slucaj jer ne znam sta je u vezi sa cime. Hvala unapred.

Ostavite komentar