1. Pitanje broj: #1689

    Postovani Dr. Perisicu     Obracam vam se sa jednom hitnom molbom. Moj suprug je juce 15. 11. 2007.   doziveo infarkt pluca. Lekari kazu da je stanje veoma ozbiljno jer su   mnoge   zile oko srca zapusene i moraju da mu razredjuju krv kako nebi doslo do   srcanog infarkta. Starhuju da nema i trombozu pa moraaju da urade dodatne   preglede,   Mene interesuje koliko takvo jedno stanje moze da bude opasno i ozbiljno   iakomoj muz ima 49 godina.   Uz to dobio je i secer koji je trenutno 200 i visok pritisak, i jako   izuzetno visok holesterol u krvi.   Molim vas da mi odgovorite na privatni mejl ako moze ako li ne onda hitno   na sajtu jer mi je vazno da znam stvarnu situaciju.   Unapred vam se zahvaljujem na vasem odgovoru.

    Odgovoreno: 19. 11. 2007.
    • Poštovana   Infarkt pluća znači da je tromb prošao iz venskog sistema i zapušio neku od  grana plućne arterije. To je venska tromboza i nema veze sa krvnim sudovima  srca. Po mom mišljenju srčani infarkt nije neposredna pretnja. Bolest je  ozbiljna jer zapušenje veće grane plućne arterije može uzrokovati trenutnu  smrt. Jako je važno pronaći odakle polaze trombi. Terapija je  antikoagulantna a može se ugraditi i specijalni cava filter koji sprečava  kretanje tromba ka plućima.

Komentari na pitanje: #1689

    • Zdravo ja imam isti probrem imam trom u nogu ali sad se otkino mali deo i zaustavio se u placa ali to je mnogo mali deo mikro pa mi je doktor reko da to nije nista opasno imam 19 godina a nemam infrakt pljuca

Ostavite komentar