1. Pitanje broj: #12751

    Ove godine u maju, osetila sam stezanje u grlu, uz otežano gutanje. Nisam odmah reagovala misleći da se radi o prehladi. Kako je taj dan odmicao mene je sve više stezalo i otišla sam kod doktora. Grlo nije bilo upaljeno i sl. nije bilo nikakvih vidljivih znakova da nešto nije u redu, nisam imala tempeaturu, ali mi je pritisak bio niži i EKG mi je bio jako loš. Mislila sam da su možda u pitanju sinusi, jer često osetim kako mi se onako \"sliva\" iz nosa i tera me da gutam i kašljucam (nisam pušač), ali doktorka mi je rekla da mi se ništa ne \"sliva\". Bitno je da spomenem da pre toga nekih 5 dana nisam imala stolicu, a mnogo sam jela (nisam gojazna). Dali su mi da popijem presolol, pola tablete i sutra kao da se ništa nije desilo, nista me više nije stezalo. Posle nedelju-dve sam išla na ultrazvuk srca i radila sam holter EKG, i ustanovljena mi je extrasystolna aritmija, hiperkinetizam srčanih šupljina. Ova ispitivanja sam radila kada sam bila izložena velikom stresu, slabo sam spavala i jela. Prepisane su mi tablete koje nisam htela piti jer je u receptu pisalo da izazivaju zatvor i snižavaju pritisak, što ja već imam. Pila sam koenzim Q10, vitamine i minerale, počela urednije da živim i osećam se bolje. Kad sama merim, u jednoj minuti srce mi preskoči u proseku 1-2 puta. Osim toga, imam problem sa neredovnom probavom i tvrdom stolicom, zatvor traje do nedelju dana, bez obzira na ishranu, ali kad dobijem menstruaciju, taj dan i sledeci obavezno imam stolicu. Takođe, već godinama ne spavam na desnom boku, jer tada osećam težinu u levoj strani stomaka, a nije mi prijatno spavati ni na levom boku, već samo na leđima i stomaku spreda. Internista me je pipala na tom delu i nije ništa ustanovila, niti je mene šta bolelo, samo osećam težinu. Nisam išla ni na kakva snimanja. Sumnjala sam na debelo crevo, ali stolica je normalne boje, nije tanka, samo je jako neredovna.
    Molim Vas da povežete ove činjenice i da mi odgovorite šta je to sa mnom, ima li razloga da se brinem i kome da se obratim.
    Mnogo hvala

    Odgovoreno: 25. 10. 2008.
    • Ne znam šta znači iz prvog napada EKG je bio loš. Ako ste samo imali ekstrasistole, a ako je reč o supraventrilularnim ekstrasistolama to nije od prevelikog kliničkog značaja. One se mogu javiti u puno fizioloških i nepatoloških stanja, znači bez bolesti. >Vi ste i sami primetili da kada ste uredili život da je bilo bolje. Povišen pritisak može davati neke tegobe ali Vi ste pritisak normalizovali. Konsultujte gastroenterologa alai mislim da nema nikakve bolesti.

Ostavite komentar