1. Pitanje broj: #12635

    Moja dijagnoza je Atrial ectopy. Imam je 28 godina ali zadnjih 3 godina jako često i malo drugačije. Bila sam u bolnici i sve su testove uradili i kažu da je srce ok, bez bolesti, i da to što mene muči je bezopasno za životi i da treba živeti s tim. Ali ja ne mogu, puno se bojim i svaki dan očekujem da umrem. Od lekova sam bila na propanololu, flecainnideu, metoprololu, veropamilu i sve to ne pomaže, sve gore, ništa bolje. E sada sam na sotololu ali se bojim od proaritmičnog dejstva, mada je elektrofiziolog rekao da doza od 40 mg je dosta slaba.
    Šta mi Vi doktore savetujete za ove tablete. Obično napade aritmije uvek dobijem posle jela a patim i od GORD i za to uzimam somac tablete.
    Molim za pomoć.

    Odgovoreno: 16. 10. 2008.
    • Strah Vam ni u cemu nece pomoci i upravo je strah vrlo cesto generator ovakvih poremecaja. Vas doktor Vam je ispravno rekao da se radi o bezopasnim poremecajima, dao Vam je blagu terapiju i sa kardioloske sgtrane stvarno nemate razloga ni za kakvu brigu. Kako aritmiju dobijate posle jela mozda nije lose da proverite zeludac, nekada povecana kiselost ili hernija na krovu zeluca mogu davati kardiolosku simptomatologiju.

Ostavite komentar