1. Pitanje broj: #12071

    Poštovani doktore,
    Pratim već 10 dana pritisak, uglavnom je tu oko 135/85 uz manje varijacije.. Klasičan simptom gušenja nisam imao, ali je bilo par da kažem napada, tj. nešto kao panika, naročito kad razmišljam o tome, hladan znoj, neka napetost, pritisak, kao strah...Bio sam i na analizama na koje me je doktorka uputila Rezutati su: SE - 14 (4-10), Fibrinogen 4.19 (2-4) , CRP titar koji je 2.5 (0-5), koji je po ovome dobar i rekla je da je to neko malo zapaljenje, može biti i kvaran zub ili od virusa ili tako nešto... u principu je rekla da je nalaz dobar, ali mene neke vrednosti muče, kao npr Holesterol... ukupan Holesterol mi je 4.06 (poželjno manje od 5.2), Trigliceridi su mi 0.71 (manje od 1.7 poželjno), LDL holesterol mi je 2.9 (manje od 3.4 poželjno), ali mi je HDL holesterol 0.84 (preko 1.6 poželjno, manje od 1 visoko rizično!!! Doktorka je rekla da je to ok, iako je HDL tako nizak, jer mi je LDL dobar i odnos je dobar, pa kao da je to ok . TSH hormon mi je 0.32 (0.4-4), a T4 mi je 23.3 (10.3-24.4).. i za to je rekla da je ok, jer su u dobrom odnosu, šta god to značilo...
    Da li su ovakva tumačenja ok , da li Vi možete da mi na osnovu ovoga što sam napisao i ovih rezultata, date neko okvirno mišljenje.... Ostatak analize je rekla da je dobar, tako i piše da je u granicam ref vrednosti... negde pri gornjoj, negde pri donjoj.... Glukoza 5.24 (4.1-5.9), Kreatinin 64.7(62-106), Urea 4.3 (2.14-8.3) AST 16 (0-37) ALT 27 (0-41) LDH 155 (135-225) Gvožđje 27.7 (10.6-28.3), Kalijum 4.1 (3.5-5.1) Natrijum 141 (136-148) Trombociti 380 (150-450) Leukociti 8.6 (4-10) Eritrociti 5.08 (4.2-6) itd.
    Hvala unapred

    Odgovoreno: 05. 10. 2008.

Ostavite komentar