1. Pitanje broj: #1192

    Od pre god. i po osecam povremena preskakanja, pre god. dana 1. holter 8 000 ves (po tipu bigeminija,trigeminija, pojedinacnih, uglavnom su sve iz jednog centra tj. unifokalne) lecen godinu i vise sa propafenom 150mg x 2, cardiopirin. Subjektivno za tih god dana bez problema , ali sa povremenim osecajem istih. 2 kontrolna holtera (na jednom 20.000 na drugom 14.000 ves iste forme kao i ranije). Pri tome na ehu srca sve je ok bez promena sa debljinom zida leve komore pri gornjoj granici , ali u normali. Inace visok 185, oko 90 kg. Bavio sam se rekrativno sportom, barem 3-4 puta nedeljno(fudbal,rukomet,teretana). Uradio i snimanje zeluca, hormone tireoidne zljezde (sve ok). U poslednje vreme resio da promenim lek, javio se dr koji su mi propisali concor (bisoprolol) 2,5 ili 5mg dnevno. Ali od tada imam vece peobleme, boli glava, veci osecaj preskakanja, preznojavanje, da opisem kao neko cudno stanje, pri tom moj subjektivni osecaj je da je bigeminija non stop, shto je pokazao i ekg snimak(poslednji put od 1! 0 otkucaja 5 norm i 5 ves). Lekari kazu pij lekove malo pa opet na holter, pa cemo menjati lekove dok ti nesto ne pomogne?!...Molio bih za neki savet, unapred zahvalan

    Odgovoreno: 15. 09. 2007.
    • Kada su pitanju ventrikularni poremećaji ritma svaki lek mora se uzimato   pod kontrolom kardiologa. Možda bi za Vaše VES bolji izbor mio amiodaron   (Cordarone) ili neka kombinacija antiaritmika sa beta blokatorom,   naglašavam svaki od ovih lekova samo po odobrenju kardiologa.

Ostavite komentar