1. Pitanje broj: #11683

    Poštovani doktore,
    Živim u Danskoj i moj momak je nedavno imao srčani udar, 28 godina je imao. 6 dana je ležao u komi, kako su nam doktori rekli, imao je sva 3 udara u jako kratko vrijeme. Kad je u stan ušao moj momak, on je pao u hodniku odjednom, iako je dobio prvu pomoć nakon možda 1 min i više, hitna je došla, davala mu elektrošok i u ambulantnim kolima je imao još 2 . Kažu doktori da je imao neke najjače poremećaje otkucaja srca, Aritmija. Doktori su me pitali, da li se ikad žalio na bolove u grudima, znojenje i vrtoglavicu. Mislim dugo smo skupa i nikad se nije žalio da ga boli..nikad nije imao nikakve takve simtopme. Doktori su radili kojekakve nalaze, nalazi ništa nisu otkrili od čega je to došlo, nigdje nema ugruška/tromba, vitalni organi zdravi. 3.dan ležanja u komi, on je dobio i upalu pluća (kažu doktori da je se to očekivalo nakon ovakvih udara) nije se budio iz kome i stanje na mozgu se pogoršavalo, gdje došlo dotle da je mozak počeo da natiče.....disao je na onoj mašini na vratu, i koliko je naticao mozak, gašena je mašina za disanje..i tako umro..jer njegov mozak nije imao nikakvh funkcija.
    Moje pitanje je, da li može čovjek da ima nek manu ili nešto, a da i nije znao, ili osjetio? Ili je nesto genetski kako kažu doktori da može biti... Obdukcija nije rađena, jer roditelji nisu hteli.

    Odgovoreno: 05. 10. 2008.
    • Žao mi je zbog smrti Vama drage osobe, pokušaću da Vaam odgovorim. Kod mladih ljudi u slučaju iznenadne smrti najčešća su 2 razloga: 1. pucanje nekog krvnog suda u glavi (aneurizma) koji je osoba imala urodjeno i oduvek, a koji ne moraa dati nikakav simptom 2. maligna srčana aritmija (fibrilacija komora) koja se javi u osoba sa zadebljanjem srčanog mišića (tzv. hipertrofična kardiomiopatija) a koja isto tako može proticati bez simptoma i tegoba. Mislim da je u ovom slučaju bio poremećaj tipa 2.

Ostavite komentar