1. Pitanje broj: #11428

    Poštovani,
    imam aritmiju-ubrzani rad srca već 16 meseci. Pijem concor od 5mg po pola svako jutro i za sada mi je dobro, samo me plaše bolovi ispod levog pazuha i u predelu grudi. Bio sam kod Kardiologa i rezultati su OK. U međuvremenu sam i astmu dobio, pa se inhaliram jednom do dva puta dnevno.
    Da li možete nešto više da mi kažete u vezi ovih gore navedenih bolova koji mi mnogo smetaju? I da li smem prestati sa tabletama, jer doktor kaže da je sve u redu, pa bi treblao prestati, ali ja ne smem.
    Unapred hvala

    Odgovoreno: 03. 10. 2008.
    • AKo uzimate Concor i više nemate aritmiju i ubrzan rad srca onda je cilj terapije postignut.Lekovi za inhalaciju mogu ubrzati rad srca. Što se tiče prestajanja sa terapijom, možda će se aritmije onda obnoviti.

Komentari na pitanje: #11428

    • Ovo postavljam pitanje za moju mamu. . Ona je 1963 godiste, nikad do novembra nije imala problem s srcem, pritiskom, aritmijama niti slicno. . Pre 2 god je imala problem s stitnom zlezdom, medjutim kako je doktor rekao te promene kod nje su bile minimalne i to se s minimalnom dozom leka sredilo! Svi ginekoloski rezultati su joj ok, ima probleme s bubrezima po katkad u smislu peska i bolova, ali to je bukvalno 1om u 2 godine i to pomalo samo! Niste alarmantno 1. . U medjuvremenu, to jest tacno u poslednje 3 godine se desio veliki broj smrtnix slucajeva sto u porodici sto od prijatelja, mama mnogo radi-bukvalno 13sati dnevno, preumorna je, neispavana. . Bila je i kod privatnog i drzavnog kardiologa-radila je ultrazvuk srca -odlicno joj je srce, holter je pokazao aritmiju i promenu. . Ekg srca je takodje bio dobar! Od novembra joj se stanje pogorsalo, u smilu da je tada osecala lupanje srca 1om u 3 dana i to skoro nista. . A do sad se pojacalo i nekad joj lupa jako, nekad slabije ali stoona kaze vise ne moze ni da zna sta je i kad je jer je nekako stalno prisutno. . . Pila j epropanol -sad joj je doktorka prepisala propafen (pije ga 2x tokom dana na 8 sati-znaci u 16h i ujutru u 8h) , belezi i priisak -u principu nekad joj je 90 sa 60-inace ima nizi, a nekad joj je 110 sa 80 sto je za nju visok i ne prija joj. . . Ovaj lek je pocela da uzima od subote, za sad nema nekix promena. . Koliko treba leku da deluje, sta mislite da li treba da potrazi pomoc i misljenje jos nekog kardiologa. . Sta ciniti vise. . Vreme prolazi ja se plasim da se nesto ne zakomplikuje. . Ima kontrolu 21. 3 da vide da li je lek napravio pomak pa. . . Hvala unapred na odgovoru!

Ostavite komentar