1. Pitanje broj: #10980

    Poštovani,
    imam problem sa trnjenjem u stopalima, kad ustanem ili se savijem dešava mi se da padnem. Imam problem sa kičmom i srčani sam bolesnik (pijem Verapamil 2 puta, propafen 2 puta i dilakor pet dana u nedelji). Bila sam na color dopleru i rezultati su sledeći: CCA obostrano prolazne, grubljih intimomedijalnih kompleksa, obostrano na bulbusima kalcifikovani plakovi. Dostupni segmenti ECA obostrano i ICA DESNO BEZ MAKROPLAKOVA I HEMODINAMSKI ZNAČAJNIH STENOZA, dok se na ICA levo registruje umereno procentna stenoza. Vertebralne arterije fizioloških smerova perfuzije, dominacija leve sa prisutnim segmentnim stenozama.
    Može li mi se pomoći? Poseban problem su mi stopala koja mi trnu (glukoza 6,40, holesterol 5,94, trigliceridi 2,74mmol/l).
    Pozdrav i hvala

    Odgovoreno: 25. 09. 2008.
    • Nisam siguran da li sam Vam odgovorio sa puta pa ću napisati novi odgovor. Vaša terapija mi nije jasna zato što pijete 3 leka koja usporavaju srce što može biti razlog Vaše nestabilnosti. Ukažite Vašem kardiologu na to. Drugi deo Vašeg pitanja je za neurologa. S obzirom na visinu lab.nalaza glukoza 6,40, holesterol 5,94, trigliceridi 2,74mmol/, konsultujte endokrinologa - intolerancijaa glukoze je moguć nalaz.

Ostavite komentar