1. Pitanje broj: #10861

  Poštovani,
  skoro sam radila color dopler sonografiju magistralnih krvnih sudova vratne regije i rezultati su sledeci: CCA obostrano prolazne, grubljih intimomedijalnih kompleksa, obostrano na bulbusima kalcifikovani plakovi. Dostupni segmenti ECA obostrano i ICA desno bez makroplakova i hemodinamski značajnih stenoza, dok se na ICA levo registruje umereno procentna stenoza. Vertebralne arterije fizioloskih smerova perfuzije, dominacija leve, sa prisutnim segmentnim stenozama. Bila sa u labarotoriji, jer su zbog trnjenja celih stopala mislili da se radi o dijabetesu, medjutim glikoza je 6,40mmol ,holesterol 5.94mmol, trigliceridi 2,74 mmol/l. Imam problema sa srcem, pijem Verapamil 2 puta dnevno, Propafen 2 puta, Dilakor po jedan, pet puta nedeljno.
  U poslednje vreme, već oko dva meseca mi se dešava da izgubim ravnotežu i ponekad nakon ustajana ili savijanja mi se desi da padnem i to me vuče nekako isključivo na leđa. Imam 73 godine.
  Može li mi se pomoći?
  Unapred zahvalna,
  Slavica

  Odgovoreno: 18. 09. 2008.
  • Imate terapiju koju ja ne razumem jer su tu 3 leka koja usporavaju srce i upravo to usporavanje srca moze biti uzrok Vasih vrtoglavica. Mislim da je potrebna revizija Vase terapije, javite se kardiologu.

Ostavite komentar