1. Pitanje broj: #10004

    Koliko dugo se preporucuje uzimanje Plavixa poslije ugradnje stenta?

    Odgovoreno: 31. 08. 2008.
    • Studije sa dužinom uzimanja Plavixa posle ugradnje stenta pokazale su korist od povećanja dužine korišćenja ovog leka i sa nekadašnjih 3 meseca došlo se do minimuma od 12 meseci. Tih 12 meseci je minimum koji se preporučuje našim pacijentima a ako imate više od 1 stenta taj period bi mogao biti i duži. Na žalost, naši fondovi priznaju ovaj lek amo 6 meseci, nakon toga sami plaćate celu cenu leka.

Komentari na pitanje: #10004

    • Da li i koji lek može da zameni Plavix, jer imam strahovit svrab, pre mesec dana ugrađen mi je stent. Hvala na odgovoru.

    • Uradjena koronografija i ugradjen jedan stend posle toga povremeno ponovo osecam peckanje u grudima.Nakon koriscenje vode bol prestaje.Molim Vas sta.moze ovo da bude

    • Kako plaviks utice na rad jetre? Pre ugrdnjr stenta rezultati vezani za jetru bili su u redu. Desetak dana nakon ugradnje i uzimanja leka sve vrednosti su znacajno povecane. Da li je to privremena reakcija ili treba prestati sa uzimanjem leka.

    • Šćepanovć draga 11. 08. 2016.

      Kolimo se koristi tiklodims, ima li pauze i koliko?

    • Moja mama je pre 3 god ugradila stend, od tada redovno pije plavix, aspirin, dilatrend, gopten, vasilip, da li je plavix preporucljivo piti svo vrijeme ili treba prestati, ona se odlicno osjeca, samo sto u toku godine, odnosno javljaju se samo neki trnci kako ona kaze uz noge, molim vas konkretan odgovor za plavix. Hvala

Ostavite komentar