1. Lupanje srca

    Pitanje broj: #97420

    Danima imam strasno lupanje srca nocu i kada se probudim. Merila sam puls i pokazuje oko 95 kada ustanem, a pritisak mi je 116 sa 92. Da li je to normalno? Iz cista mira mi lupa srce i osecam vise od dve nedelje veliku uznemirenost. Dok lezim osecam da mi je srce kao tempirana bomba. Imam 32 godine i pod mestimicnim stresom sam (ne svakodnevnim ali jednom nedeljno - kada sam obicno izbacena iz koloseka i teba mi taman nedelju dana da se vratim u normalu, pa ponovo u krug). Sta da radim i sta mi je resenje, a ako je ikako moguce da ne pijem neke lekove?

    Odgovoreno: 06. 04. 2012.
    • Poštovana,
      Trebalo bi da se pregledate, uradite eho srca i holter ecg i izvrsite laboratorijske analize pre nego sto mogu da vam odgovorim na pitanje. Diferencijalna dijagnoza na ovom stadijumu je veoma opsirna.

      srdacan pozdrav,

      ljubomir ilic md mph
      instruktor medicine na univerzitetu harvard, boston
      ars longa, vita brevis


      Pozdrav

Komentari na pitanje: #97420

    • Postovani i ja imam problem sa tahikardijom, imam 22 godine, pijem propranolol. Radila sam sve rezultate uz srca sve dobro, kad pesacim, a inace veoma brzo hodam srce mi se jako uzlupa. Pritisak mi je 120 sa 80. Koliko je moje stanje ozbiljno, ja s eplasim da mi se srce ne zamori i stane. Hvala unapred

    • Postovani imam 21 godinu pritisak 150 sa 100 tahikardiju lupanje srca 104 u minutu i pijem propanolol. Posto sam gojazna osoba zanima me koja jje dijeta ili nacin ishrane najefikasnija u regulisanju pritiska?

    • Molim za mišljenje. Meni se u poslednje vreme slično dešava, imam utisak nekog pritiska oko srca, muči me nesanica ponekad, trnu mi šake i stopala ali baš retko, uspaničim se pa mi srce jače lupa, imam utisak da će mi se nešto desiti. . . Inače ne konzumiram alkohol i cigarete, redovan sam student, učim puno i imam 22 godine. Pitanje moje glasi- da li je ovo na nervnoj bazi ili postoji mogućnost nekog oboljenja? Iinače sam zdrava osoba, nikada nisam bila ozbiljnije bolesna. Unapred hvala

Ostavite komentar