1. Pitanje broj: #67908

    Da li se putem slajd skenera moze otkriti tumor ispod plucne maramice? Moj decko je isao na 2 biopsije plucne maramice na kbc bezanijska kosa, radjeni su mu i tumor markeri i svi nalazi su "uredni". Takodje je isao i na neke analize u zemunsku bolnicu i niko ne zna sta mu je i ne mogu da mu uspostave dijagnozu. Zimus su ga lecili od upale pluca, ali terapija nije bila adekvatna, jer njemu nije bilo nista bolje, po recima doktorke koja mu je prepisala tu terapiju, bila je odokativna. Kaslje, ceste temperature ima, limfni cvorovi su mu proradili, i ima vodu u plucima, koja mu je vec dva puta punktirana. U jenuaru i martu ove godine. Posle toga ni jednom, a sve teze i teze dise. Molim vas ako ikako mozete da me uputite na nekog dobrog specijalistu za plucne nolesti, jer koliko sam citala i raspitivala se, sve mi se cini da je ipak taj tumor koji se tesko otkriva ispod plucne maramce. Ni biopsija ne pokazuje u koliko se ne pogodi bas to mesto gde se nalazi.

    Odgovoreno: 08. 09. 2010.
    • Poštovana,
      Pošto je problem ozbiljan, iako sam otorinolaringolog, savetujem vam da uradite magnetnu rezonacu pluća jer ona bolje razlikuje dve vrste mekih tkiva, i da se obratite u institut za bolesti pluća u kliničkom centru srbije (ulica dr subotića) . Ili prvo da odete na ozbiljan pregled u pomenuti institut, i da poslušate njihov savet za dalju dijagnostiku.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #67908

    • Tomic Gordana 25. 01. 2012.

      Poštovani, molila bih vas za pomoć. Mama mi je već mesec dana u kamenici u institutu za plućne bolesti. . Tamo je završila zbog zamagljenja leve strane plućnog krila da bi se na kraju ispostavilo da je to zamagljeno usled vode u plućnoj maramici. Vodu su joj izvlačili odmah prve nedelje, odjednom dve litre, nakaon par dana još dve. . . Nju ništa ne boli, nema temperaturu, ima noćno preznojavanje, izgubila je na težini u zadnjih par meseci, jako uvećanje slezine i limfnih žlezda. . Urađena je biopsija limfnih žlezda i sve je u redu. . Nama (a pretpostavljam i doktorima) i dalje nije jasno odakle tolika tečnost. . Svaki put je poslata na analizu i nalaz je bio normalan, još par puta su joj za ovih mesec dana izvlačili vodu. Rezultati krvi su isto dobri. Ct je isto normalan. Da li neko ima nešto da mi kaže o ovome, ima li još ovakvih slučajeva?? Za par dana ide na biopsiju pluća iako je već provereno da na plućima nema ništa?! Hvala vam unapred. . . Pozdrav

Ostavite komentar