1. Da li stalno nositi naočare za minus dioptriju

  Pitanje broj: #144602

  Da li za minus dioptriju treba nositi naočare stalno ili samo kad se čita i gleda tv?

  Odgovoreno: 22. 02. 2016.

Komentari na pitanje: #144602

  • Zdravo. Imam 21. godinu i dioptrija mi je -0,25 i - 0,5. Doktorka iz studentske poliklinike mi je rekla da nosim naočare, ali ja nisam sigurna. Da li neko ima neki savet? Hvala unapred!

  • Marija Racic 11. 04. 2023.

   Postovanje ja nosim dioptriju minus 2 na oba oka I doktorka mi je dala cilindricna stakla.Kratkovida sam I imam 40 godina.Kad nosim naocare meni su predmeti u stanu sve krivi.Mene zanima da li je to zbog cilindra I koliko treba vremena da se oci naviknu na to? Do sada nikada nisam nosila naocare za vid.Na blizinu vidim dobro.Zanima me da li naocare za daljinu treba da nosim samo kad gledam tv. Ili stalno?

  • Postovana, ustanovljena mi je dioptrija na desnom oku -0.75. Imam 39 godina i zanima me da li naocare treba da nosim stalno ili ne? Inace radim za kompjuterom. Unapred hvala

  • Postovana doktorka, Imam 28 godina, i poceo sam da nosim naocare za daljinu (dioptrija -0,75). Zanima me da li moram naocare da nosim konstantno ili samo kada smatram da mi su mi nephodne, i da li ce to sto ih povremeno nosim a ne konstantno lose uticati na moj vid? Unapred hvala.

Ostavite komentar