Dr Jasmina Nikolić

Telefon za zakazivanje
063 687 463

Telefon za zakazivanje

Dr Jasmina Nikolić,

Telefon za zakazivanje

Raspored rada doktora

Najraniji datum : 18.08.2022.
Prikaži kalendar >

Oblasti medicine

Specijalizacija

Ustanove u kojima radi

Grad

Jezici

Raspored rada doktora


Cenovnik usluga


Naziv usluge RSD
Pregled lekara specijaliste oftalmologije
4,500
Cene su podložne promenama bez prethodne najave. Trudimo se da sve informacije budu tačne, ali mogućnost greške postoji, pogotovo usled promene kursa ili iz tehničkih razloga. Ukoliko se desi da cena usluge nije ista kao kao ona na sajtu u trenutku rezervacije, obavestićemo Vas telefonom ili putem emaila o ispravnoj ceni i ponuditi Vam da je prihvatite ili odustanete od rezervacije.

Postavite pitanje

Broj odgovorenih pitanja: 30

 1. Postovani, imam 55 godina i nisam imala problema sa vidom sve do pre osam meseci kada mi se iznenada posle dugog sedenja i citanja javilo neko treperenje i svetlucanje nalik cik-cak linijama bele boje na oba oka. Uplasila sam se ali sam primetila da to nije uticalo na sam vid, nije bilo duple slike niti magle jednostavno kao da gledam kroz vodu. Posle desetak dana to se ponovilo ali manjeg inteziteta i kada sam se umila hladnom vodom to je proslo, znaci trajalo je par minuta. To mi se vise nije desavalo do pre neki dan ali dok je pocelo ja se ispljuskam hladnom vodom i to je prestalo. Napominjem da to ne prati nikakva glavobolja niti nesvestica, brzo prodje i ne utice na sam vid. Dali trebam da se obratim lekaru i sta bi to moglo da bude uzrok. Hvala.

  Odgovoreno: 03. 03. 2016.
  • Dr Jasmina Nikolić

   Poštovana,
   Linije koje navodite bi mogle biti aura pred migrenu, ali ne navodite nikakvu glavobolju nakon toga ili problemi na retini. Svakako bi trebalo da se uradi kompletan oftalmološki pregled.

   Pozdrav

 1. Da li za minus dioptriju treba nositi naočare stalno ili samo kad se čita i gleda tv?

  Odgovoreno: 22. 02. 2016.
  • Dr Jasmina Nikolić

   Niste naveli koliko imate godina i kolika je dioptrija. Ukoliko imate nižu dioptriju (do -1. 00), a imate više od 25 godina života, naočare se mogu koristiti samo po potrebi za daljinu, gledanje televizije, vožnja, pozorište, bioskop i u svim stanjima smanjenje vidljivosti.

 1. Bela magla na očima
  Pitanje broj: #144351

  Često mi desno oko prekrije bijela magla i manje od minut na njega ništa ne vidim. Nakon toga se postepeno razilazi dok ne bude sve ok. Da li imam razloga za brigu?

  Odgovoreno: 12. 02. 2016.
  • Dr Jasmina Nikolić

   Uzrok je najverovatnije vaskularnog porekla, čim je tranzitorno, ali svakako savetujem kompletan oftalmološki pregled.

 1. Majci u desnom oku 3, 4 puta su pucali kapilari za dve godine. Sada se navukla katarakta, a sada joj je i u levom oku pukao kapilar isto unutra. Da li pucanje kapilara dovodi do katarakte?

  Odgovoreno: 19. 01. 2016.
  • Dr Jasmina Nikolić

   Pucanje kapilara u oku nije u vezi sa kataraktom. Pucanje kapilara u oku može biti vezano ili za infekciju, za povišen krvni pritisak ili još neka sistemska oboljenja. Svakako savetujem da se uradi očni pregled.

 1. Poštovani, već 7 dana imam problem u vidnom polju levog oka. Na "gornjem" delu mi se pojavljuje sivkasta magla, kojapovremeno bude veće vidljiva, a nekada manje, par puta sam primetila da mi slika "igra" na tim mestima. Bila sam kod oftalmologa, gde mi je sve preglede uadio, izmedju ostalog i širenje zenica i gledanje očnog dna. Rekao mi je da je oko zdravo i da nema nikakvih promena. Nije mogao da mi da precizniji odgovor sto mi se ovo trenutno desava. Zamolila bih vas da mi date vaše misljenje i da li, ako je oko već zdravo, mogu da se nadam povratku čistog vida. Pozrav

  Odgovoreno: 29. 12. 2015.
  • Dr Jasmina Nikolić

   Poštovana,
   Svakako savetujem da se uradi i dodatna dijagnostika, kako bi se utvrdilo zbog čega imate problem u vidnom polju levog oka.
   ishod vida zavisi od uzroka koji je doveo da ovakvog stanja.

   Pozdrav

Prikazano 1-5 od ukupno 30 pitanja
Zakažite pregled kod Dr Jasmina Nikolić