1. Pitanje broj: #134688

  Postovani, vec nekoliko dana osecam vrtoglavicu u predelu slepocnica, blago zamucenje ociju i nekada dodje do toga da oko bude crveno. Isao sam kod lekara malo je pritisak bio povisen i pijem lekove za to ali poboljsanja nema. Od pre tri godine na levom oku imam letecu musicu ona me i ne smeta toliko samo sto odvlaci paznju. Pre god. Dana sam bio kod oftalmologa i sem te tacke sve je bilo ok. Zanima me neko vase misljenje, savet, i na sta bi mogli ukazivati ovi simptomi. Hvala

  Odgovoreno: 10. 02. 2015.
  • Poštovani,
   Svakako savetujem pregled neurologa i orl specijaliste, zbog vrtoglavica koje navodite, kao i da redovno uzimate propisanu terapiju za povišen krvni pritisak.
   što se tiče letećih mušica- flotirajuće mutnine staklastog tela posljedica su pojave depozita različite veličine, oblika, konzistencije, indeksa loma svetlosti i različite pokretljivosti, unutar normalno prozirnog staklastog tela oka. Mogu biti embriološkog porekla ili stečene usled degenerativnih promena staklastog tela oka. Lečenje u većini slučajeva nije indikovano.
   Pozdrav

Ostavite komentar