1. Velika razlika između dioptrija

  Pitanje broj: #150551

  Poštovani, 

  Dioptrija mi je na jednom oku +1.0 na drugom -2.50 cyl -50 ax 180. Kako da funkcioniram? Da li je moguće da će se oči s vremenom prilagoditi na takvu dioptriju? I kada ne nosim naočale jedva stojim uspravno, a s njima tek. Ne znam uopće to opisati. Da li da se baziram samo na kratkovidno oko, a zanemarim ovaj + na drugom? 
  Hvala

  Odgovoreno: 12. 02. 2017.
  • Poštovana,
   Apsolutno je jasno zašto se tako osećate. Nas mozak ne može uklopiti razliku izmedju dioptrija oba oka većih od 3 dioptrije što je u Vašem slučaju. Moj savet za Vas jeste da probate sa nošenjem kontaktnih sočiva ili se odlučite za skidanje dioptrije. 
   Pozdrav

Komentari na pitanje: #150551

  • Poštovani, Imam 49 godina, na prvom pregledu su mi ustanovili dioptriju na jednom oku +1 a na drugom +1,25 no, ja sam bila uzela naocare iz apoteke sa dioptrijom +1 i nije mi prijalo...Otisla sam kod doktorice i rekla kako mi smeta, uradila je ponovo pregled i rekla da bi ona tu dioptriju zadrzala ali posto se zalim sada imam na oba oka +1,5 i na drugom pise jos +0,5 i 170 stepeni (kaze da imam neki cilindar, ali nista strasno) ovaj put sam uradila naocare po tome ali mi se cini da su mogle biti i manje dioptrije...da li je to velika razlika u odnosu na prosli put? Hvala najlepse na odgovoru.

  • Pozz,pocela sam nositi naocare pocetkok aprila ove godine...Dioptrija jedno -0.25,a drugo -0.50 sad me pocela glava boliti u njima i imam osjecaj da bolje vidim kad ih skinem slika mi cistija pa me zanima vase misljenje,lep pozz

Ostavite komentar