1. Redukovani molekularni refleks

  Pitanje broj: #151763

  Poštovani, 

  Nakon pregleda oftamolga dobila sam dijagnozu redukovani makularni refleks. Rod cc - 0.50 dsph=1.0 ros cc - 07.75/-0550ax55=1.0. 
  Recite mi nešto više o progresiji makularnog refleska, i daljoj perspektivi. Imam 36 godina, i kako razumem, ova dijagnoza je specifična za stariju populaciju, i nije nimalo optimistična uzeimajući u obzir moje godine. 
  Hvala najlepše

  Odgovoreno: 07. 05. 2017.
  • Poštovana,

   Smatram da se ne radi ni o kakvom problemu, već da je to Vaš oftalmolog napisao u skladu sa normalnim nalazom. Ukoliko brinete, savetujem da uradite pregled oct makule, kojim će se uvideti tačno stanje Vaše žute mrlje.
   Ja se lično nikada ne izjašnjavam o makularnom refleksu jer je to dosta subjektivna stvar. Objektivan nalaz koji nam daje oct je najvažniji kao i vidna oštrina koja je kod Vas 1,0 na oba oka i 100% govore o tome da Vam je žuta mrlja dosta dobra.

   Pozdrav

Komentari na pitanje: #151763

  • Već 15 godina imam problem sa ulcus cornae koji se vraća na svakih 3-4 god. Sada ponovo imam promene na rožnjači, ali je pored toga doktor napisao " na pregledu zadnjeg segmenta oko u korelaciji sa uzrastom oslabljen foveolarni refleks" Šta to znači?

  • Postovani sta znaci ugasen makularni reflex i pocetna skleroza sociva inace imam 44 godine i lecim se od karcinoma i sada imam metastaze na mozgu

  • Postovani sta znaci makularni leflex ugasen i pocetna skleroza sociva

Ostavite komentar