1. Nošenje naočara kod male dioptrije

  Pitanje broj: #149822

  Poštovani, 

  Počela sam da nosim naočare zbog glavobolje i zamućemog vida kada gledam na daljinu. Dioptrija mi je mala, 0.25 i 0.5 na desnom oku. Zanima me da li je neophodno da stalno nosim naočare ili samo po potrebi, kada nešto čitam sa veće udaljenosti i ako me zaboli glava? 
  Hvala unapred, pozdrav

  Odgovoreno: 12. 02. 2017.
  • Poštovana,

   Obzirom da se radi o izuzetno malim dioptrijama, možete ih nositi dok čitate, radite, pišete i vozite automobil, kako bi izbegli nepotrebne glavobolje.
   U svakom slučaju, da bi Vam dao adekvatan odgovor moram znati Vašu realnu refrakciju na široku zenicu, Vaše godine i vidnu oštrinu. 
   Pozdrav

Komentari na pitanje: #149822

  • Vesna Raković 22. 12. 2022.

   Doktore,određena mi je dioptrija na oba oka,+0,50.Inače imam strabizam na desnom oku.Interesuje me dali bih mogla da nosim sočiva umesto naočara,zbog tako male dioptrije.Hvala

  • Poštovani doktore, Nedavno sam saznala da imam dioptriju na oba oka, na levom imam - 0,75 a na desnom - 0,25. Doktorka mi je na levom dala manju dioptriju - 0,50, a na desnom ostala ista koju imam, uzela sam naocare, kaze da mi je dala manju dioptriju od moje, samo na levom oku, kako bi se lakse navikla i nemala probleme sa glavom. Da li je to dobro da nosim dioptriju koja je manja od moje? Takodje imam problem sa cilindricno. Da li minus dioptrija moze da se popravi i da posle nekog vremena nemam potrebe da nosim naocare, ili ipak ne? Hvala unapred. S postovanjem, Milica.

  • Jovana Cvetkovic 07. 02. 2021.

   Doktore dioptrija mi je na levom oko 0.25 a na desnom 0.50.. u minusu . Da li ja stalno treba da nosim naocare?

Ostavite komentar