1. Pitanje broj: #26846

    Poštovani doktore,
    Pre pet meseci mi je lekar - gastroenterolog pronašao hiatus hernia-u klizajuću koja izaziva gerb i stepena. Pod terapijom sam već 5 meseci. Pijem nexium 40mg i cisap 10mg i upražnjavam strogu dijetu. Izgubila sam 15 kg ali tegobe nisu prošle. Doktor mi predlaže operaciju. Otišla sam kod drugog lekara na konsultaciju jer kad se pomenula operacija nije mi bilo svejedno. Drugi lekar je rekao da je to veoma rizičan poduhvat pogotovu kod malih hernia, to mi je potvrdio u treći lekar. Koga poslušati? Tegobe nisu nestale čak mislim da su se i pogoršale. Gde je objektivna opasnost kod ovih operacija?
    Hvala unapred.

    Odgovoreno: 16. 04. 2009.
    • Poštovani, ako redovno uzimate navedenu terapiju i pod strogom ste dijetom prosto je neverovatno da imate tolike tegobe i pad u telesnoj težini. Možda ne bi bilo loše da dodate pred spavanje tbl quamatel 1x1 koja naročito smanjuje noćnu sekreciju žel. kiselina. Preporučujem: izbaciti sve jake šećere, presno mleko, sve što Vas nadima (npr. luk u bilo kom obliku), podignite uzglavlje kad spavate, ne stežite se u struku. Ako vam je sve ovo već odavno poznato i to isto primenjujte i pri tom toliko patite, operišite se. Pozdrav, volela bih Vaš komentar.

Komentari na pitanje: #26846

    • Godiste sam 58, lekar mi je nasao da bolujem od hiatus hernije, imao sam terapiju sa controlocom, i tad mi j bilo dobro. Medjutim, terapija je prosla i juce sam doruckovao malo, nakon sat i po sam legao i zaspao, ustao sam, naisla mi je mucnina, preznojavanje, bledilo u licu. . Bas lose, onda sam pao, onesvestio se. Lekar mi je rekao da mi jos ta kila nije zrela za operaciju. Vase misljenje?

Ostavite komentar