1. Sluz u stolici praćena gasovima

  Pitanje broj: #141071

  U poslednje vreme povremeno primećujem manju količinu sluzi, koja dolazi iza stolice prilikom pražnjenja debelog creva. Takođe, godinama imam i dosta gasova u crevima. Tri puta u zadnja dva meseca, nakon situacije gde sam imao veliku količinu gasova u crevima, desilo mi se da uz ispuštanje gasova iz creva izadje i mala količina sluzi smeđe boje, bez stolice. Inače, imam hemoroide i povremeno svrab oko analnog otvora u momentima pre ispuštanja gasova. Stolica mi je redovna. Stresa sam u zadnja dva meseca imao mnogo više nego redovno. Šta može biti uzrok ovog problema?

  Odgovoreno: 19. 10. 2015.

Komentari na pitanje: #141071

  • Postova i imam lepljivu sluz u sinusima ocima crijevima.Imam spazam debelog crijeva jednjaka zeludca vrata glave.Hronicni mastoiditis,fibrozne promjene na plucima,imam bakterije u ocima plucimai......vrtoglavice zujanje u usima.Imamnaduvavanje stomaka otekne mi odmah posle unošenja bilo koje hrane,vode i zatvore.Vise mi nista ne pomaze za zatvore.To sve traje evo 4pune godine,imam sada 59 godina,jako sam smrsala,imam bolove u Moskvi a,kostima zglobovima.Svasta Jos nesto,niko mi do sada nije pomogao.Obisla infektologe,reumatologe neurologa gastroenteriologe.Imam oboljenje malih krvnih sudova mozga,dvije neuropatije.Radikuloneuropatiju i idiopatski aksonsku neuropatija.Imam osjecaj kada BiH regulisala stomak,da bi pola simptoma nestalo.Molim Vas,mozete li mi pomoci.Da imam i kandidu.

  • Prelezsla sam koronu, bila u bolnici,imam jos 14 dana kucne izolacije.Unazad 4 dana imsm propliv sluzav.I to odmah nakon uzimanja bilo koje hrane.Sta bi.to moglo biti?

  • Vec jedno vreme prilikom praznjenja dolalzi kao do ekslplozije i pojava sluzi manje ili vise.Pijem Detraleks,Salofalk 500,probiotik laktokare sa cinkom.Molim za savet,hvala

  • Poštovani! U zadnje vreme mu se dešava da posle svakog jela u toku dana imam grčeve, primetila sam i providnu sluz jako se bojim da li mi možete pomoći?

  • Imam 22 god. Odradio sam samopregled posto me boli malo, unutar anusa sam primetio zuckastu sluz, stolica je uredu samo sto me malo boli dok obavljam nuzdu, molim za misljenje.

  • Prilikom svakog dorucka imam grceve i odmah nakon toga stolica nekad je sluzava,kod ostalih obroka nemam problema?

  • Postovani u stolici primecujem malu kolicinu sluzi na pocetnom delu stolice.stolica mi je redovna.desava se ndkad da je brabonjasta.

  • Imam 38 godina u treningu sam čitav život, ali i konzument sam piva. Dešava mi se da u zadnje vrijeme primjetim.sluz u stolici,i to poslije burnog dana sa pivom,i sluz bude nekako providna,masna.Nakon dan dva dođe do stabilizacije,ako ne pijem pivo.Radio sam UZ abdomena i urunarnog trakta,sve mi je uredu osim.blage upale bešike.I krvna slika mi je dobra.Uvjek nakon burne večeri ujutro problem i više odlazaka u wc.Molim za savjet!

  • Jutros sam ustala sa jakim grčevima u donjem delu stomaka, teralo je me u wc, pola sata sam se mučila, oblio me znoj jedva sam išla u wc. Od tad evo na svakih pola sata zgrcime stomak odem u wc i samo sluz izadje pomešana sa krvlju.

   Ovo mi se prvi put dešava, sinoc kasno sam jela mleko i keks, da bi me jutros probudili jaki bolovi. Imam 45 godina. Danas ništa ne mogu da jedem. Šta bi moglo biti?

  • Interesuje me vaše mišljenje: stolica mi je redovna zatane po nekad dva dana ali je braon boje. U poslednje vreme se pojavljuje veća količina mlečno bele sluzi spolja, a unura sam samopregledom primetila bledožućkastu sluz. Pijem oko 2l vode. Ponekada mi se pojave bela zrnca u stolici. Molim za mišljenje,

Ostavite komentar