1. Sluz u stolici praćena gasovima

  Pitanje broj: #141071

  U poslednje vreme povremeno primećujem manju količinu sluzi, koja dolazi iza stolice prilikom pražnjenja debelog creva. Takođe, godinama imam i dosta gasova u crevima. Tri puta u zadnja dva meseca, nakon situacije gde sam imao veliku količinu gasova u crevima, desilo mi se da uz ispuštanje gasova iz creva izadje i mala količina sluzi smeđe boje, bez stolice. Inače, imam hemoroide i povremeno svrab oko analnog otvora u momentima pre ispuštanja gasova. Stolica mi je redovna. Stresa sam u zadnja dva meseca imao mnogo više nego redovno. Šta može biti uzrok ovog problema?

  Odgovoreno: 19. 10. 2015.

Komentari na pitanje: #141071

  • Imam 38 godina u treningu sam čitav život, ali i konzument sam piva. Dešava mi se da u zadnje vrijeme primjetim.sluz u stolici,i to poslije burnog dana sa pivom,i sluz bude nekako providna,masna.Nakon dan dva dođe do stabilizacije,ako ne pijem pivo.Radio sam UZ abdomena i urunarnog trakta,sve mi je uredu osim.blage upale bešike.I krvna slika mi je dobra.Uvjek nakon burne večeri ujutro problem i više odlazaka u wc.Molim za savjet!

  • Jutros sam ustala sa jakim grčevima u donjem delu stomaka, teralo je me u wc, pola sata sam se mučila, oblio me znoj jedva sam išla u wc. Od tad evo na svakih pola sata zgrcime stomak odem u wc i samo sluz izadje pomešana sa krvlju.

   Ovo mi se prvi put dešava, sinoc kasno sam jela mleko i keks, da bi me jutros probudili jaki bolovi. Imam 45 godina. Danas ništa ne mogu da jedem. Šta bi moglo biti?

  • Interesuje me vaše mišljenje: stolica mi je redovna zatane po nekad dva dana ali je braon boje. U poslednje vreme se pojavljuje veća količina mlečno bele sluzi spolja, a unura sam samopregledom primetila bledožućkastu sluz. Pijem oko 2l vode. Ponekada mi se pojave bela zrnca u stolici. Molim za mišljenje,

Ostavite komentar