1. Hemoroidi, krvarenje, prolabiranje tokom defekacije

  Pitanje broj: #141109

  Pre 5 godina mi je utvrđena dijagnoza: II stepen unutrašnjih hemoroida, koja je nakon otprilike godinu dana prerasla u III stepen. Nakon jedne sklerozacije i 4 puta intervencije ligaturama, nije bilo nikakvih poboljšanja, odnosno jeste kratkotrajnog nakon sklerozacije, ali nakon svake ligature aposlutno nikakve. Isprobao sam skoro sve kreme, razne kapi i tablete, ali bezuspešno. Jedina praktična smetnja je konstatno prolabiranje hemoroida tokom defekacije, bez bolova. Pre par nedelja krvarili su jako obilno, tokom 3 dana. Koristio sam detralex tablete i faktu mast sledeće dve nedelje. Krvarenje je zaustavljeno, a čini mi se da su i prolapsi neznatno manji. Moje pitanje je: koliko dugo smem i koliko ima smisla ili efekta da koristim detralex i faktu mast? Možda mesec dana u kontinuitetu ili tri meseca ili čak i duže? Imate li neki drugi predlog, a da to nije hirurška intervencija? 

  Odgovoreno: 19. 10. 2015.
  • Poštovani,
   Pa, mislim da nemam neki mnogo bolji predlog. Posavetujte se sa hirurgom, proktologom oko eventualnog hirurškog lečenja prolabiranih krvarećih hemoroida.
   Postoji i još jedna metoda, a to je da se eventualno ispita mogućnost primene argon laser koagulacije. To je metoda koja se primenjuje u KBC Bežanijska kosa, ukoliko oni procene da bi u vašem slučaju bila efikasna.
   Pozdrav

Ostavite komentar