1. Pitanje broj: #139073

    Poštovani. Imam dugogodišnji problem (15 g.) koji mi se iz godine u godinu pogoršava. Imam jake nesvjestice koje su postale svakodnevne. Kada se u tim momentima nasmijem ili glasnije pričam stanje se još pogorša. Ja bih laički rekao da mi nedostaje kiseonika u mozgu. U tim momentima mislim da umirem i sada sam vremenom razvio strah da budem sam. Prije 15g. Sam radio pregled želudca (barijum rtg) i želudac je bio pun tečnosti. Takođe sam radio gastroskopiju 2 puta (2006 g. Dr doder sa vma) i 2011g u bijeljini i oba puta mi je diagnostifikovan hronični gastritis a drugi put mi je diagnostifikovan i gerb i doktor mi je rekao da mi je želudac pun žute tečnosti ali mi nije rekao šta je u pitanju. Da li je kiselina žute boje? Na ultrazvuku abdomena jedino što su mi pronašli je presavijena žučna kesa. Radio sam i magnet vrata i glave kao i krvnih sudova i jedino što su mi pronašli je diskushernija na 2 diska ali su mi 2 različita neurohirurga potvrdila da to ne može biti uzrok takvih tegoba. Bio sam i kod 2 različita kardiologa i imam mali prolaps zaliska ali mi tvrde da nije ništa strašno. Takođe sam bio i kod neuropsihijatra i pijem seroksat jer sam vremenom postao veoma impulsivan ali mi ni to ne pomaže kod primarnog problema. Takođe pijem omeprol već 4 mjeseca ali nema nekih poboljšanja. Radio sam i test centra za ravnotežu kao i detaljan pregled krvi (razni virusi, helico bacter, hormoni. . . .) i sve je uredu. Moje glavno pitanje za vas je da li bilo koji problem sa digestivnim traktom može izazvati tako jake nesvjestice? Jedino što nisam pregledao su crijeva. Imam često gasove i neredovnu stolicu koja mi ponekada može biti jako bolna jer bude velika odnosno široka. Molim vas za pomoć.

    Odgovoreno: 29. 07. 2015.
    • Poštovani,
      Obilje vaših tegoba u tako dugom vremenskom periodu, pripadaju i nekim drugim oblastima medicine a ne samo gastroenterologiji. To što se smetnji od strane probavnih organa tiče govori da imate hronični gastritis, refluksnu bolest i ("žuta tečnost u želucu") refluks sadržaja 12 palačnog creva u želudac. Obično pomaže uzimanje lekova iz grupe inhibitora protonske pumpe, antacida i klometola, uz odgovarajući režim ishrane i kretanja. . Što se tiče neurednih stolica - uradite pregled stolice na koprokulturu, amebe i paraziter i mikološki pregled stolice (gljivice)
      ostale smetnje koje navodite ne pripadaju digestivnom traktu (nesvestice i dr) te se obratite neurologu, orl, vask. Hirurgu

      Pozdrav

Ostavite komentar