1. Pitanje broj: #138490

    Bio sam kod dr gastroeneterologa uradio gastroskopiju i konstatovao dr jednjak prohodan cijelom duzinom, sluznica normalnog izgleda, zeludac sluznica od kardije do pilorusa hiperemicna uz prisutan refluks zuci, u inverziji se vidi hijatalna kila, pilorus prohodan. Duodenum sluznica bulbusa koji je skracen diskretno hiperemicna a sluznica dalje do d2 bo. Dg hiatus hernia, bulbitis chr, reflux biliaris. Th sabax 30 1*1 ujtro 30 dana a u razgovoru mi j dr rekao da mi je malo upaljeno dvanestopalacno crijevo a hiatus herniu nije ni pomenuo, pa sta da radim sa kilom, a imam i kamenje u zuci i trebam uskoro na magnetnu rezonancu

    Odgovoreno: 08. 07. 2015.
    • Poštovani,
      Nadam se da ste u mogućnosti da dovršite taj započeti razgovor s vašim lekarom, koji će obuhvatiti i ev. Terapijski pristup h. Herniji. Pominjete i skorašnji pregled na magnetnoj rezonanci - zbog čega? Bilijarna kalkuloza (kamenje u žuči) je donekle odvojen problem. Drugim rečima vaše ispitivanje je još nezavršeno, pa je i dosadašnja terapija verovatno nekompletna.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #138490

    • Dragi moj, da ti ja odgovorim posto nasi lekari to izbegavaju a zasto ne znam. Kada ti zeludac ne radi kako treba svaki organ zbog njega pati, jer je on glavni za dovod hrane u ostale organe i tkiva. Dragi moj sve od zeluca boli a on tek na kraju. Ako ne vari dobro, od toga prvo pocinje da patu zuc. . . . .

Ostavite komentar