1. Pitanje broj: #138286

    Postovanje, imam gastritis i kilu na zelucu velicine oraha. Interesuje me da li kila moze da se uveca. Zadnja dva puta na gastroskopiji lekar mi je rekao isto. Interesuje me sta da jedem, najveci problem su mi dorucak i vecera. Dorucak mi je stalno isti: meko kuvana jaja i nemasmi maslac. Palenta retko jer mi jogurt nekad ne prija. Da li smem da jedem kacamak, proju? Varira mi pritisak stalno, od kiseline mi pada pa jedem i kad nisam gladna da se ne srusim. Kiselinu uglavnom ne osecam, a kada je osetim onda je sigurno jos jaca. Lekari je rekao da je imam iako je ne osecam. Pila sam kontroloc ali u zadnje vreme mi od njega skroz padne pritisak i prestala sam. L zelim da napomenem da se nikad u zivotu nisam hranila nezdravo, i ne jedem margarin tj. Hidrogenisane masti i raznorazne preradjevine, izbegavam soju lecitin koliko mogu i ostale otrove a ovo sam dobila od silnog straha i nerviranja.

    Odgovoreno: 01. 07. 2015.
    • Poštovana,
      "kila" na želucu može da se vremenom poveća, što ne znači i da će se povećati i smetnje u vezi s njom. Gastritis se često javlja vrlo raznolikom simptomatologijom koja varira od pacijenta do pacijenta, a takodje i reagovanje na lekove i hranu. Zbog toga i postoje tolike preporuke. Probajte sami - pa izbegavajte ono što vidite da ne podnosite
      da li ste prekontrolisali osn. Lab. Asnalize (glikemiju napr.) nerviranje i psihička napetost uopšte znatno pogoršavaju smetnje gastričnih pacijenata zbog povišavanja nivoa kiseline, grčeva i dr.
      Pozdrav

Ostavite komentar