1. Pitanje broj: #137340

    Poštovani, uradjena mi je gastroskopija, postavljena dijagnoza je: insuf cardiae. Cascada ventriculi. Reflux duodenogastricum gr lev bulbitis. Q40. 1 pregledom je nađeno sledeće: jednjak: neizmenjene sluznice bez drugih makromorfoloških promena, bez patološkog i stranog sadržaja u lumenu. Kardija: prolazna, insuficijentna. Regiza z-linije bez makromorfoloških promena. Želudac: kaskadan, minimalna količina žuči pilorus: prolazan, pravilnog oblika bulbus: pravilan hiperemičan dalje do d3: ne uočavaju se makromorfološke promene. Uzete su biopsije za ph. Međutim na njihove rezultate treba da sačekam 2 nedelje, rekli su mi da imam i kilu. Molim vas za mišljenje pošto kod svog gastroenterologa imam zakazano tek za 1, 5 meseci.

    Odgovoreno: 20. 05. 2015.
    • Poštovana,
      Pravilo je da onaj ko je uradio gastroskopiju, porazgovara s pacijentom i odredi mu terapiju odniosnio smer daljih ispitivanja ukoliko to smatra za potrebno. 5 meseci čekanja je dosta besmisleno. Ukoliko ne uzimate lekove, a smatrate da su vam potrebni, javite se na pregled sa svom medic. Dokumentacijom i nemojte čekati do duboke jeseni. Vaš zdravstveni problem - kako ste ga opisali - nije ni prevelik ni neuobičajen. Dodjite na pregled
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #137340

    • Dana 15.5 2023 sam radio gastroskopiju, nalaz je sljedeći: upala jednjaka 1 stupanj, kardija ne zatvara, imam refluks i gastritis chr, zanima me koliko je to opasno. Što jesti, da li se zbog toga može dobiti rak jednjaka? Od terapije uzimam controloc 40 mg, jedanput na dan i Reflustat gel.

Ostavite komentar