1. Pitanje broj: #135575

  Poštovani, potrebno mi je objašnjnje mog stanja na osnovu kolonoskopije i ezofagogastroduodenoskopije koju sam radla na vma. Nemam novca da podignem rezltate poslate na ph. Kolonoskopčija: perianalna regija na 7 sati jedan manji spoljnji trmbozirani hemoroid. Digitalni pregled ampule rektuma b. O. Kolonoskopom do dna cekuma, koji je ispunjen fekalnim masama. Pri pregledu crevo spastično. Na 35 cm od i. Dentate polip na dugačkoj peteljci, glave promera oko 2 cm. Uomčen, odstranjen elektroresekcijom, poslat na ph, f1. Na rektosigmuoidnom prelazu nekoliko manjih hiperplastičnih polipa, odstranjeni forcepsom i poslati na ph f". Unutrašnji hemoroidalni splat gr. Ii dg. Polypi colonis et rectosygmoidel-polypectomia facta est. Uhs. Grii ezofagogastroduodenoskopija: jednjak normane širine lumena, sa ezofagitisom gradus a u distalnom delu. Eg spoj na 38 cm od prednjih zuba. Povremeno zjapi. Od kardije do pilorusa sluznica arofičnog izgleda sahiperemijom antralne regije, odakle su uzete biopsije za phn i bojenje na ph. Bulbus skraćen deformisan edematoznih nabora. Dalje do d3 nalaz uredan. Napomena. Koristm pronizon zbog asme često oralno uvek mi napravi gastro probleme.

  Odgovoreno: 07. 04. 2015.
  • Poštovana,
   Bilo bi vrlo značajno da dodjete do histopatoloških rezultata uradjenih i zbog polipa debelog creva i zbog gastričnih promena u antralnom delu želuca. Od toga će zavisiti vaše dalje lečenje i kontrole i to je zapravo integralni deo dosadašnjih ispitivanja, bez kojih vam se ne može ni dati pravi ssvet za lečenje i kontrole ubuduće.
   uzimanje kortikosteroida zahteva svakako konsultaciju s vašim doktorima (i pulmolozima i gastroenterolozima) jer su to moćni lekovi koji mogu mnogo da pomognu, ali i da veoma naškode i trajno oštete zdravlje u celini ako se nekritički koriste
   Pozdrav

Ostavite komentar