1. Pitanje broj: #135358

    Postovani, danas sam dobila rezultate testa intolerancije za hranu. Skoro nista ne smem jesti na osnovu toga. Imam tegobe u vidu nadimanja, bolova u stomaku, proliva, osecaja tezine u stomaku. To sam znala, da mlecne proizvode uopste ne podnosim, ali ima namirnica na zabranjenoj listi koje mi ne stvaraju tegobe. Imam dva pitanja: 1. Da li treba da izbegavam namirnice koje mi ne stvaraju tegobe, ili ipak smem jesti barem malo? (zabranjeno mi je sva vrsta mesa, sem fazana. . . I sve zitarice sem pirinca) 2. Kako mogu da imam intoleraniciju na namirnice koje u zivotu nisam jela? (na primer kokosovo ulje, avokado, ajkula, lima pasulj i jos mnogo toga)

    Odgovoreno: 07. 04. 2015.
    • Poštovana,
      Ti testovi su dobri kao osnova i preporuka, ali ne i kao najveća bezpogovorna obaveza pogotovo ih je lako uvažavati kad sadrže neke bizarne namirnice koje su po pravilu nedostupne. Jednostavno nećete to ni jesti.
      vaš dobar osećaj, postupnost u primeni i smanjene količine, su vam sasvim dobar vodič. Nešto slično kao kad malom detetu postepeno uvodite i proširujete ishranu.
      Pozdrav

Ostavite komentar