1. Pitanje broj: #135094

    Postovani zbog boli koja je konstantna s leve strane stomaka u visini pupka radila sam kolonoskopiju. Da li mozete da mi razjasnite ovaj nalaz. . . . Uradjen je subtotalna kolonoskopija do polovine transverzuma (da li ovo znaci da nisu cela creva snimljena?) osim unutrasnjih hemoroida iii stepena, ostali nalaz je uredan, integritetmukoze, peristaltika, haustracije, vaskulatura i koloritet su uredni. . Interesuje me sta to sve znaci i pored uradjenih svih analiza koje su uredne, uz abdomena, i gin. Koji su dobri, rez. Stolice negativan mene i dalje boli stomak. . Sta mogu jos preduzeti da otkrijem uzrok te boli ili je moguce da me boli stalno od hemoroida ili kako lekar kaze da snimim kicmu i karlicu. . Bila bi vam veoma zahvalna da mi sve objasnite i uputite sta dalje ciniti, jer me bol veoma uznemirava da nije nesto skriveno. . . Hvala srdacan pozdrav. . . . Tanja.

    Odgovoreno: 27. 02. 2015.
    • Poštovana,
      Vaša kolonoskopija nije bila kompletna i nije pregledan desni deo transverzuma, kao i desna stana kolona (cekoascendens) . Bol u srednjim partijama trbuha s leve strane može da ima i neke druge razloge koje je potrebno ustasnoviti. Drugim rečima vaše ispitivanje nije završeno. Nastavite ga (to se, ako je potrebno radi u drugoj ustanovi, kod drugog lekara) .
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #135094

    • Tanja kostic vein 27. 02. 2015.

      Postovani a zbog cega kolonoskopija nije radjena do kraja ja sam mislila da se to radi sve, , , sada ponovo treba da prolazim kroz to? Da li mi bar mozete nagovestiti sta uzrokuje tu bol s leve strane? Ginokoloski svi brisevi su uredni kao i uz. Abdomen sve ok. Krvna slika uredna. Cak sam vadila hormone stitne zlezde i ti rez. Su uredni. . Hvala. . .

Ostavite komentar