1. Pitanje broj: #134774

    Bila sam na pregledu gastroenterologa, koji mi je pored detaljne krvne slike, ultra zvuka abdomena i stolice na okultno krvarenje (sve ove analize su u redu) dao da uradim analizu kalprotektin iz stolice. Test je pokazao 27, 12. Kada sam podizala rezultat rekli su mi da je u redu posto je manje od 50. Koliko je ovaj test siguran u izolaciji organskih bolesti od funkcionalnih, posto sam od doktora dobila dijagnozu iritabilni sindrom? Da li je potrebno da idem na kolonoskopiju koje se plasim? Hvala i pozdrav marina imam 39 god.

    Odgovoreno: 13. 02. 2015.

Ostavite komentar