1. dr Nataša Stefanović Stoimenov period izmedju dve opšte anestezije

  Pitanje broj: #143509

  Poštovani, recite mi molim vas da li postoji pravilo koliko najmanje vremena treba da prodje izmedju dve opšte anestezije kod devojčice od 6 godina? Dugo vec čekamo na operaciju strabizma, i kada smo konačno došli na red lekari su ustanovili da zbog hronično uvećanih krajnika neće smeti da se uvodi u opštu anesteziju. Sada ćemo morati prvo krajnike da operišemo pa posle toga oči. Hvala vam unapred. Sanja Madić

  Odgovoreno: 19. 12. 2016.
  • Poštovana,
   Ne postoji pravilo o najmanjem vremenu koje mora da protekne izmedju dve opšte anestezije, pogotovo kad su obe operacije neophodne. Tako da zbog uvećanih krajnika, najbolje njih prvo operisati, a zatim proceniti kako teče postoperativni tok kod deteta. Čim procenite da se dete oporavilo od operacije krajnika, možete planirati operaciju strabizma.
   Pozdrav

Komentari na pitanje: #143509

  • Postovani, koliko vremena treba da prodje izmedju dve opste anestezije kod starijih lica da bi im se uradio ERCP ?

  • Kolko vremena treba proci izmedju 2 operacije(op.ciste na jajniku i rinoplastike)?

  • Postovani, htjeo bih vam ukratko opisati da sam prije 8 dana operirao koljeno,tocnije prednji krizni ligament,i sedmi dan nakon operacije pri silasku niz stepenice pobjegla mi je staka i sa operiranom nogom sam se docekao vise puta sa svom tezinom jer sam krenuo padati. Nisam osjetio da je puklo ali je uzasno zaboljelo i osjecam jednostavno da sam povrijedio svjeze operirani krizni ligament. Poprilicno sam siguran da cu morati ponovo operirati. Vas sam htjeo pitati koliki je potreban razmak izmedju takve dvije operacije, kod koje se u prvom slucaju koristila apsolutna narkoza.?

Ostavite komentar