1. Iskustvo sa zlatnom makom

    Pitanje broj: #128416

    Poštovani,
    mislim da je zlatna maka prvi izvor za mene. Imam umanjeno lučenje folikulostimulirajućih hormona hipofize (FSH, LH) već godinama unazad, pa mi se sami mtim i ciklus jako retko javlja. Posle raznoraznih terapiskih pokušaja usudila sam se da samoinicijativno pokušam sa zlatnom makom. Kada sam počela sa korišćenjem osećala sam se psihički mnogo poletnije i pozitivnije, imala sam dosta energije i svaki stres sam laksš podnosila. Ali ipak sam sumnjala da se radi o placebo efektu, a onda sam nakon ispijene dve kutije napravila manju pauzu i misleći da nije imalo nekog dejstva došo je i do prve menstruacije. Sada sam jako srećna, nastaviću da je koristim i nadam se da će mi zaista pomoći jer verujem u moć prirode i u sposobnost naseg organizma da tu moć prihvati i primi za sebe.

    Odgovoreno: 04. 06. 2014.
    • zlatna-makaPoštovana Magdalena,

      Pre svega, hvala sto ste svoje iskustvo sa zlatnom makom, podelili sa posetiocima stetoskopa. Kao što ste i napisali, prvi znači da je maka počela da deluje su upravo to: više energije i dobro raspoloženje. Jednostavno čovek se oseća rasterećenijim. Za to su upravo zaduženi alkaloidi u zlatnoj maki - makaidi i makaeni, koji se nalaze samo u ovoj biljci.

      Maka peruvija ili zlatna maka je biljka koja potpuno prirodnim putem, to jest transmiterskim (neurološkim) putem utiče na takozvane "pokidane veze" izmedju hipofize i hipotalamusa i endokrinih žlezda u našem telu. Potrebno je redovno korišćenje u od 3-5gr dnevno da bi se vremenom vratili u ravnotežu svi mehanizmi. Tako dovodimo vremenom u balans, kako polne tako i ostale žlezde sa hormonalnim lučenjem, a da pritom nismo upotrebili veštački hormon. Jednostavno, zlatna maka pokrene i pomogne organizmu da se sam vrati u ravnotežu. Upornost i istrajnost su bitni kako u životu, tako i u očuvanju našeg zdravlja, zato pratite sebe i koristite maku dokle god osećate potrebu za tim. Kontraindikacija nema, jer je to biljka koja se koristi u svakodnevnoj ishrani stanovnistva perua.

      Predlažem da pored našeg sajta www.srceprirode.com pročitate i iskustva drugih po svetu na www.macaperu.com! Mi smo vam uvek na raspolaganju i možete se konsultovati sa nama kad god ste u nekoj nedoumici što se tiče biljaka koje su u srcu prirode! Sve najbolje vam želim! Dr Olga Murgaski
      Pozdrav

Ostavite komentar