1. Pitanje broj: #26854

    Posto sam dobila vise razlicitih odgovora i dalje mi nije jasno sta mi tacno treba za zdravstveno osiguranje, kao trudnici i studentu od 24 godine. Suprug je u radnom odnosu i na taj nacin osiguran, pa me u rzzo upucuju na osiguranje preko njega, medjutim u njegovoj firmi mi traze potvrdu da sam nezaposlena, sto povlaci za sobom prijavljivanje na biro, na kom trenutno nisam. Dobila sam i neproverenu informaciju da ne mogu u isto vreme biti na birou i biti student. . . Sta mi, dakle, sve treba da se konacno osiguram i mogu da posecujem ginekologa u domu zdravlja?

    Odgovoreno: 18. 05. 2009.
    • Obzirom da se nalazite u braku i nemate sopstveni osnov osiguranja iz clana 17. Zakona o zdravsenom osiguranju ("Sl.Flasnik RS" br. 107/05. 109/05) bili biste zdravstveno osigurani kao član porodice Vašeg supruga koji se nalazi u radnom odnosu a za to Vam je potrebna sledeća dokumentacija:
      1. prijava na zdravstveno osiguranje (obrazac M) koga popunjava poslodavac Vašeg supruga.
      2. izvod iz matične knjige venčanih, ne starije od 6 meseci
      3. fotokopija lične karte (obe strane)
      4.fotokopija radne knjižice (od strane 1 do strane 7) nije potrebno biti prijavljen na evidenciju nacionalne službe za zapošljavanje.         Ukoliko nemate radnu knjižicu , obzirom da ste student i da imate 24 godnune možete kod prijavljivanja doneti na uvid i listing         M1-M2 koji se uzima u Vašoj matičnoj filijali Fonda PIO.
      Za sve druge potrebne informacije kao i za prijavljivanje na zdravstveno osiguranje i dobijanja zdravstvene knjizice možete se obratiti Odseku za ostvarivanje prava RZZO Vaše matične Filijale.
       
      načelnik odeljenja                        upoznat                    direktor Filijale
       
      Slavica Maletić                                                            Borivoje Milošević

Ostavite komentar