1. Pitanje broj: #26388

  Poštovani,
  mene zanima kako je moguće da lekarska komisija ima pravo da odbije produžetak bolovanja koji je naložen od strane endokrinologa, imunologa i specijaliste nuklearne medicine, svi profesori medicinskog fakulteta, koji moju majku leče od bolesti za koju članovi lekarske komisije nisu ni čuli!? Kome ja da se žalim? Kako mogu pulmolog u penziji, specijalista ortopedije u penziji i specijalista Medicine rada, jedina nije u penziji da tumače njene nalaze, i da idu preko mišljenja ovakvih stručnjaka, a za bolest do sada nisu ni čuli.  Pred nama su je tražili u međunarodnoj klasifikaciji bolesti?
  Unapred hvala!

  Odgovoreno: 10. 04. 2009.
  • Lekarska komisija ceni sprečenost za rad osiguranika na osnovu medicinse dokumentacije i neposrednog pregleda.
   Nezavisna je u svom radu, ali ako ste nezadovoljni nalazom možete uložiti prigovor u roku od 3 dana od dana uručivanja prvostepene ocene. Prigovor izjavljujete drugostepenoj lekarskoj komisiji.
   Načelnik odeljenja                              
   Slavica Maletić                                             

   upoznat                   
   Direktor Filijale
   Borivoje Milošević

Komentari na pitanje: #26388

  • Poštovana gospodo,
   kako je moguće da lekarska komisija u Raški mi ne dodeli ni jedan vid prevoza od Raške do Mataruške banje i to naravno bez pratioca? Inače sam operisao kuk i idem na dve podpazušne štake, a u banji treba da budem 21 dan. Stvarno sramota i žalosno. 
   Unpred zahvalan na odgovoru.

  • Da, moj muz je operisao srcanu aortu 21. Og januara i bio u indikovanoj komi vise od dve nedelje, kalirao oko 15 kg. Atrofitija misica i lekarska komisija vec drugi put izjavljuje da je sposoban za rad, gaze savet nacelnika kardiohirurgije i ne sagledavaju cinjenice kako jesu. . .

  • Operisao sam kicmu, i to dva puta. U mesecu aprilu ove godine obradjen sam za izlazak na ik. Pre toga, izasao sam na ik i po izjavljenoj zalbi koja je dostavljena nadleznom fondu 16. 11. 2009. Godine do danas nisam dobio nikakav odgovor. Imam i ekspertizu nadletne mediicne rada u kojoj stoji da se ne radi o profesionalnom oboljenju, da nisam psosoban za poslove koji zahtevaju prinudan položaj u radu, dugotrajno sedenje i stajanje i hodanje, a da sam sposoban za sedentarne poslove. Pitam, da li mogu da budem obrađen za ik u vise navrata a da nijedan postupak nije okoncan? Da li covek sa dve operacije može da obavlja takve vrste poslova kada se zna da nije preporučljivo sedenje i obavljanje ovakvih poslova ni čoveku koji nije operisao kicmu?

Ostavite komentar