1. Kome se žaliti - drugostepena lekarska komisija

  Pitanje broj: #26388

  Poštovani,

  mene zanima kako je moguće da lekarska komisija ima pravo da odbije produžetak bolovanja koji je naložen od strane endokrinologa, imunologa i specijaliste nuklearne medicine, (svi profesori medicinskog fakulteta), koji moju majku leče od bolesti za koju članovi lekarske komisije nisu ni čuli!?
  Kome ja da se žalim? Kako mogu pulmolog u penziji, specijalista ortopedije u penziji i specijalista medicine rada, ( jedina nije u penziji ) da tumače njene nalaze, i da idu preko mišljenja ovakvih stručnjaka, a za bolest do sada nisu ni čuli.  Pred nama su je tražili u međunarodnoj klasifikaciji bolesti?
  Unapred hvala

  Odgovoreno: 10. 04. 2009.
  • Lekarska komisija ceni sprečenost za rad osiguranika na osnovu medicinse dokumentacije i neposrednog pregleda.

   Nezavisna je u svom radu, ali ako ste nezadovoljni nalazom možete uložiti prigovor u roku od 3 dana od dana uručivanja prvostepene ocene.

   Prigovor izjavljujete drugostepenoj lekarskoj komisiji.


   Načelnik odeljenja                              
   Slavica Maletić                                             

   upoznat                   
   Direktor Filijale
   Borivoje Milošević

Komentari na pitanje: #26388

  • Dobar dan. Interesuje me na osnovu papira prvostepena komisija zakljuci bolovanje..iako ortoped posle operacije pise produzenu fizikalnu i banjsko lecenje...fizijatar takodje...Mada zakazu datum komisije kad imam stare izvestaje...kontrolu kod ortopeda ,i fizijatra se zakazuje i obicno bude posle komisije. KOME SE ZALITI? Sa mojom povredom i poslom koji radim .jedno sa drigim ne ide.

  • Molila bih stručni tim Rfzo ili onaj ko je nadležan, da mi jasno i konkretno odgovori kome se žaliti na odluku drugostepene lekarske komisije. Molim vas konkretno, dali je to sud, neka komora i slično? Unapred hvala

  • Molim Vas kome se zaliti na ocenu drugostepene komisije koja je poslala samo ocenu da se slaze sa prvo stepenom komisijom bez nahnadnog uvida u dokumentaciju jer lekarski pregledi su bili zakazani u tih 3 dana i obavljeni naravno gde se trazi bolovanje i dalje od strane interniste i neurologa a oni salju na posao za koji naravno ja nisam sposobna i ocena je vracena bez moje dokumentacije lekarske

  • Olivera Krstic 28. 03. 2022.

   Sta dalje raditi kad te odbije i prvostepena i drugostepena komisija a ti nisi sposoban za rad. Kome se dalje zaliti!?

  • Добар дан. Интересује ме која су моја права после закључења боловања другостепене комисије. Стим што имам од доктора физикалних терапија извештај где су ми уведене нове терапије и боловање од три недеље и плус од реуматолога. Шта даље? Јер сам на Боловању од 4.8. проблеми кичме.

  • Postovani, Da li prigovor Drugostepenoj lekarskoj komisiji se moze predati od strane osiguranika putem poste ili osiguranik mora isti odneti licno Komisiji Hvala

  • Postovani, Da li prigovor Drugostepenoj lekarskoj komisiji se moze predati od strane osiguranika putem poste ili osiguranik mora isti odneti licno Komisiji Hvala

  • Prvostepena vam zakljucila bolovanje ..da li vi odma po zaključenju bolovanja sutradan imate pravo da nastavite bolovanje s razlogom..hvalaili morate ići raditi..

  • Cetin Snezana 06. 07. 2021.

   Kome dalje mogu da se zalim jer me za banjsko lečenje koje mi je potrebno da nebi ostala invalid odbila drugostepena komisija (RFZO)molim za odgovor šta dalje raditi

  • Postovani, Zadobila sam visestruki prelom skocnog zgloba. Posle operacije sam otisla u banju, da bi tamo posle 2 dana konstatovali da operacija nije fobro uradjena i poslali me na drugu operaciju. Sada losle druge operacije mi se odbije zahtev za banjsko lecenje jer sam iskoristila ( citava 2 dana). Meni nije jasno kako je ovo moguce?!

  • Dobar dan,treba mi jedna informacija.Kome da se žalim na rad drugostepene komisije.I kakva je procedura dalje.

  • Dobar dan,treba mi jedna informacija. Kome da se žalim na rad drugostepene komisije.I kakva je procedura dalje.

  • Dobar dan ,interesu je me kako drugo stepena moze da zaključi bolovanje a predala sam papire za invalicku komisiju a pritom na toj oceni piše od 04.01.2021 i dalje bolovanje?

  • Mogu li prvostepena i drugostepena komisija da posalju bolesnika da radi bez pregleda,samo na osnovu medecinske dokumentacije jer se do odredjenih specijalista ne moze doci zbog situacije sa kovidom? Hvala!

  • Poštovana gospodo,
   kako je moguće da lekarska komisija u Raški mi ne dodeli ni jedan vid prevoza od Raške do Mataruške banje i to naravno bez pratioca? Inače sam operisao kuk i idem na dve podpazušne štake, a u banji treba da budem 21 dan. Stvarno sramota i žalosno. 
   Unpred zahvalan na odgovoru.

  • Da, moj muz je operisao srcanu aortu 21. Og januara i bio u indikovanoj komi vise od dve nedelje, kalirao oko 15 kg. Atrofitija misica i lekarska komisija vec drugi put izjavljuje da je sposoban za rad, gaze savet nacelnika kardiohirurgije i ne sagledavaju cinjenice kako jesu. . .

  • Operisao sam kicmu, i to dva puta. U mesecu aprilu ove godine obradjen sam za izlazak na ik. Pre toga, izasao sam na ik i po izjavljenoj zalbi koja je dostavljena nadleznom fondu 16. 11. 2009. Godine do danas nisam dobio nikakav odgovor. Imam i ekspertizu nadletne mediicne rada u kojoj stoji da se ne radi o profesionalnom oboljenju, da nisam psosoban za poslove koji zahtevaju prinudan položaj u radu, dugotrajno sedenje i stajanje i hodanje, a da sam sposoban za sedentarne poslove. Pitam, da li mogu da budem obrađen za ik u vise navrata a da nijedan postupak nije okoncan? Da li covek sa dve operacije može da obavlja takve vrste poslova kada se zna da nije preporučljivo sedenje i obavljanje ovakvih poslova ni čoveku koji nije operisao kicmu?

Ostavite komentar