1. Vaskularna patologija potkolenice

  Pitanje broj: #158339

  Imam dugogodišnji problem sa venama. Naime, u donjem delu noge sa unutrasnje strane lista imam bolne i natecene čvorove, koji znaju i da svrbe. Na tom mestu je koža ružičasta i često vrela. Traje podugo. Išla sam na ultrazvuk vena i receno mi je da nema znakova tromboze, a o trenutnom bolnom stanju ni reč. Nisam ni ja baš bila azurna, već sam mislila da ću kremama i oblogama rešiti problem, naravno, nisam ništa uspela. Inače, gojazna sam i pijem diuretik uz lekove za pritisak. Led i ne osetim kada stavim na upaljeno mesto. Molim vas, uputite me šta treba da odradim i gde dalje.

  Odgovoreno: 07. 08. 2018.
  • Po ovome sto ste napisali verovatno imate ozbiljan problem sa venama, to su sve simptomi venske bolesti.
   Ne morate da imate tromb da bi vas bolelo, vene se rastegnu, a one u sebi imaju receptore koji daju takve simptome. I verovatno su vam ultrazvuk radili u lezećem polozaju, što ne prikazuje jasno stanje. Ultrazvuk kod venskih oboljenja se iskljucivo radi u stojećem položaju. A što se tice krema, neće vam pomoći, samo ćete baciti pare ukoliko su vene problem.
   Znači prvo treba kvalitetan ultrazvuk da se uradi pa da se onda vidi šta sve treba da se radi. Pregled možete zakazati na sledećem linku.

Ostavite komentar