1. Pitanje broj: #175562

    Poštovani, Penis mi je zakrivljen na dole i tako mi je od rođenja. Ne pravi mi neke velike probleme prilikom osnosa ali ja želim da ispravim. Video sam da ste pisali da postoji hiruška intervencija ali ja bih hteo da izbegnem to i da li moze drugim putem da se ispravi? Video sam da postoje neke injekcije i extenderi koji omogucavaju da se penis ispravi. Takođe imam neke bele tačkice na koži i nisam našao rešenje za to. Zahvalan na odgovoru

    Odgovoreno: 17. 12. 2020.
    • Dobar dan,

      Za urođeno zakrivljenje nije delotvotna terapija trakcionim ili vakuum aparatima, niti je delotvorna bilo koja opcija lečenja injekcijama. Jedino rešenje za ispravljanje urođenog zakrivljenja penisa je hirurška intervencija.

      Verujem da ste naplašeni da će Vam se penis skratiti i da će Vam hirurg odstraniti kožicu sa vrha penisa, ali moram da Vas informišem da se to ne dešava ako se koristi hirurška tehnika ispravljanja penisa putem malog reza prema skrotumu. Nakon intervencije nema nikakvih znakova da je bilo operacije. Oporavak je brz i nakon 6 nedelja možete normalno da imate seksualne odnose. 

      Svako dobro,

      Dr Nikola Stanojević, urogenitalni hirurg/urolog

Ostavite komentar