1. Pitanje broj: #174268

    Zdravo i poštovanje. Ja imam nekoliko kratka pitanja koja vas ništa ne koštaju da mi odgovorite a meni će mnogo da znači. Ovako: Ja sam imao operaciju varikokele pre nekoliko godina, imam tačno 20 godina sada. Na levom testisu i samo na levom, tu sam imao proširene vene. Urolog me je operisao hiruškim putem i znam da ih je podvezao. 1) Mene zanima da li je ta operacija trajna? 2) Da li je tim podvezivanjem rešen problem trajno? 3) Zbog čega kada stojim i dalje se na levom testisu poznaju proširene vene kao neki konopci ili gliste a operacija je urađena hiruškim putem? 4) Da li više ne prave probleme?

    Inače nemam nikakve simptome, ništa me ne boli i osećam se sasvim super, samo me ovo zanima i bio bi vam mnogo zahvalan, jer i sami znate da sve to može da utiče na plodnost. Unapred zahvalan i očekujem odgovor.

    Odgovoreno: 17. 11. 2020.
    • Dobar dan.

      Operacija varikocele ima određenu stopu neuspešnosti, tj do pojave ponovnog neželjenog toka krvi kroz podvezane vene (zbog postojanja kolateralnih krvnih sudova).. To što opisujete ne mora nužno da znači da operacija nije uspela. Morali bi da uradimo kontrolni pregled ultrazvukom pa da vidimo da li je potrebna nova intervencija kako bi se sve vene podvezale.

       

      Pozdrav,
      Dr Nikola Stanojević urolog

Ostavite komentar