1. Pitanje broj: #173761

  Poštovani, Imam 32 godine. prije 3 godine imao sam Gonoreju i s tim sam bio oko godinu dana dok se napokon nisam ohrabrio da odem kod urologa koji mi je dao tablete i sve se riješilo ali suzio mi se mokračni kanal i teško sam mokrio uz veliku nelagodu. Išao sam na proširenje mokračne cijevi, gurnuo je šipku skroz do kosti i nakon toga sam malo lakše mokrio ali to je bilo jako neugodno iskustvo za mene. Rekao je da imam sreće što mi je suženje pri vrhu spolovila 1-2cm Sad nakon godinu dana sve je gore, Danas kad sam išao mokriti bilo je jako usko i jače sam stisnuo da se brže pomokrim međutim nešto unutra u tom suženom djelu je puklo i bol je kao da me netko iznutra zarezao žiletom, bol je bila jaka i došlo mi je slabo, uz mokraču je išlo malo svježe krvi.

  Znam da bi trebao posjetiti urologa što prije ali imam strah od onog prvog zahvata što sam imao i trauma mi ne dozvoljava da odem. jednostavno me strah.

  Trenutno prije spavanja mažem i malo guram kremu Betrion na vrh spolovila.

  Molim vas da mi kažete da li postoji neki drugi način osim da opet idem na proširenje uretre? hvala

  Odgovoreno: 17. 11. 2020.
  • Poštovani,

    

   Molim Vas nemojte ići na dalje bužiranje uretre jer je svaki put ožiljak a samim tim i suženje sve veće,

   Jedino trajno rešenje je da se uradi rekonstrukcija mokraćnog kanala pomoću sluznice iz usne duplje, takozvana uretroplastika pomoću bukalne mukoze.  Operacija nije toliko zahtevna za Vas, oporavak nakon intervencije je dosta brz i nakon dve nedelje od operacije možete normalno da mokrite.

   Operacije uretroplastike radimo rutinski u Beogradu u MSB Bolnici.

    

   Pozdrav,

   Dr Nikola Stanojević, urolog

Ostavite komentar