1. Pitanje broj: #167866

    Na osnovu nalaza IVU - na nativnoj grafiji urotrakta senka kalcijumove veličine oko 8x3mm u maloj karlici sa desne strane odgovara konkrementu u zavrsnom delu desnog uretera. Kolika je verovatnoća da se ovakav kamen izmokri. Terapija. Betamsol, Sirup Urolithin, Buscopan, Urobitrat čaj. Od momenta primene terapije imam problem prilikom odnosa erekcija uredna, ali ( sperma ne izlazi uopste, ponekad samo nekoliko kapljica). U cemu je problem. Terapiju primenjujem već 2 nedelje.

    Odgovoreno: 03. 04. 2020.
    • Poštovani, problem koji imate naziva se retrogradna ejakulacija koja je u vašem slučaju izazvana lekom koji pijete ( Betamsal). Ovo je česta neželjena reakcija na lek koja se javlja kod muškaraca koji ovaj lek konzumiraju. 

      Savetujem da posetite Vašeg urologa i dalje se posavetujete sa njim u vezi sa Vašom daljom terapijom, naravno, kada se vanredno stanje u našoj zemlji završi.

      Pretpostavljam da ste terapiju dobili zbog tog kamena koji imate, pa se ovaj lek u kombinaciji sa drugima koristi radi ublažavanja simptoma (bolovi, nelagodnost pri mokrenju i slično).

      Možete probati sa nekim drugim lekom iz ove grupe lekova, a u pitanju su takozvani alfa-blokatori. Međutim, mala je verovatnoća da i neki drug lek neće izazvati ovaj isti problem. 

      Hvala što ostajete kod kuće!

      Srdačan pozdrav

      dr Magdalena Nikolić

Ostavite komentar